over ons

Het ontstaan van Sooner

Sooner is een initiatief van onafhankelijke Belgische producenten en distributeurs. Het platform werd opgericht en in 2020 gelanceerd op de Duitse, Oostenrijkse, Belgische, Luxemburgse en Zwitserse markt. Met Sooner willen we een alternatieve aanpak bieden voor onafhankelijke, diverse cinema van alle horizonten. Sooner wordt in 2023 op de Nederlandse markt gelanceerd.

De catalogus

Op Sooner vind je een rijke catalogus aan films terug, met een nadruk op hedendaagse Europese onafhankelijke cinema. Sommige films zijn reeds klassiekers, anderen bleven vaak onverdiend onder de radar of te kort in distributie. Wij bieden je graag de kans deze films opnieuw te ontdekken op Sooner.

Achter de schermen

Sooner is de plek bij uitstek om bekende en minder bekende regisseurs te ontdekken. Via collecties, thema's, specials of artikels zetten we belangrijke personen uit de cinema in de kijker. Ook blijf je op de hoogte van de belangrijkste festivals met telkens onze eigen collectie van geselecteerde films of prijswinnaars.

Films aanraden

Sooner gaat verder dan enkel film kijken. Deel je lievelingsfilms via de sociale netwerken, maak je eigen watchlist, Geef ons je mening en als je je film niet vindt tussen de catalogus kan je altijd ons sturen.