Wat zei men over 2017

De Massage-ComplementairVakbeurs 2017 in Hoevelaken was top!

In de beurscatalogus sloot ik mijn voorwoord af met de woorden; “wat een prachtig vak hebben therapeuten, kansen genoeg! En wat een prachtvak heb ik, dat ik samen met de exposanten deze kans bied!” Die mening hoef ik niet bij te stellen de Bezoekers en Exposanten van de Massage-Complementairvakbeurs 2017 hebben dit bevestigt! De beurshal was 2x zo groot, exposanten zeer tevreden want de bezoekers aantallen overtroffen 2016 ruim. De bezoeker bleef gemiddeld de gehele dag op de beurs en had zelfs dan nog niet genoeg tijd. Ze gaven in de feedback aan volgend jaar twee dagen te komen!

 

 

 

 

 

Een aantal reacties van bezoekers over de workshops die veel aandacht trokken en direct volgeboekt waren:

Touch of Matrix, een eyeopener, daar wil je meer van weten. Mooi als uitbreiding op de massagebehandeling. Enthousiaste docent. Verbazingwekkend!
De workshop Cranio Sacraal, erg professioneel en informatief. Mensen werden er bij betrokken zodat het een actieve workshop werd, zeer uitnodigend!
Vind je klant heel inspirerend, niet in het minst door de enthousiaste en vakkundige presentatie, maar ook omdat ze gelijk met praktische en direct toepasbare tips kwam..
Sociale media & online Marketing was een helder verhaal met goede voorbeelden en interactie met de zaal was prima. Leuke manieren om duidelijk te maken hoe sociale media/website werkt en hoe je daar vervolgens handig mee om kan gaan.
Van kwakkelpraktijk naar goedlopende praktijk mét klanten een ontzettend leuke workshop met een bevlogen spreekster / initiatiefneemster. We hebben na afloop dan ook gebruik gemaakt van haar beursaanbod. Een absolute aanrader en zeker voor herhaling vatbaar.
Regulier en alternatief combineren bij kanker bij Henk Fransen hang je aan zijn lippen! Bijzonder inspirerend, zeer interessant en boeiend. Dat er al zoveel meer samenwerking is tussen regulier en alternatief deed me goed. Ik zou nog uren naar hem kunnen/willen luisteren. Jammer dat hij door zijn boeken heen was…

Deze docenten hadden de zaal mee en hielden de aandacht vast, zo moet het. Ook lazen we veel berichten dat bezoekers al een opleiding/cursus geboekt hadden of dit nog overwegen te gaan doen n.a.v. een bijgewoonde workshop/lezing, dat is goed nieuws om te horen en lang geleden. We stuurden de bezoekers van de beurs een formulier om bij hun eigen vak-branchevereniging accreditatie aan te vragen. Of het lukt, weten we niet, het is een probeersel maar we komen wel overal onder de aandacht.


 

 

 

 

Acties

Acties op de stand zijn goed ontvangen. Iedereen wilde ook graag de winnaar worden van één van de 5 arrangementen voor 2 personen t.w.v. € 99,- om te floaten. MassageZaken en MassageMagazine vlogen weg, door de grote opkomst was er niet genoeg voorradig. Het Vakblad voor de Natuurgeneeskundige en Ortho Fyto is helaas niet tijdig binnengekomen en hebben we daardoor niet uit kunnen delen, bezoekers hebben wij hierover geïnformeerd en krijgen een compensatie op een eventueel abonnement.

 

 

 

 

 

Exposanten, bezoekers en dus ook de organisatie was meer dan tevreden!

Fijn ook dat je met één entree twee dagen welkom was, goede sfeer, fijne mensen, goede vooraankondiging met name op facebook, breed aanbod, ga zo door, mooie grote stands, we hebben enorm genoten, veel inspiratie opgedaan, groter dan verwacht, fijn naast het station en gratis parkeren, mooie locatie en we kwamen tijd tekort waren veel gehoorde kreten.
Volgend jaar wil men nog meer diversiteit in producten (kussens, behandeltafels, handdoeken, lakens, accessoires enz.), workshopruimtes, kaartaanschaf en catering liet soms te wensen over dat is een verbeterpunt voor volgend jaar.
Reactie exposanten: wederom een goede sfeer, bezoekers waren vakmensen, lekker druk, actieve en fijne medewerkers, korte lijnen en directe contact, we zijn er volgend jaar graag weer bij.

Het thema Complementaire Zorg bij kanker is goed ontvangen. Men vond het een mooi thema en passend bij de doelgroep van de beurs. De gastdocenten waren tevreden met de grote opkomst en de bezoekers onder de indruk van sommige lezingen. Wellicht een thema om volgend jaar voort te zetten…..

Het Sooner team bedankt iedereen voor zijn/haar enthousiasme
en natuurlijk hopen wij dat ook u er weer bij bent op 16 en 17 maart 2018!

 

 

 

 

 

 

Veel reacties staan op facebook https://www.facebook.com/MASSAGEvakBEURS
en op de Sooner Homepage www.sooner.nl, laat zelf ook gerust een reactie achter.
Foto’s kun je hier vinden
Klik hier voor het filmpje over 2017
Radio interviews tijdens de beurs klik hier. Sooner aan het woord eind opnames bij minuut 15.38

Lees hier waarom bezoekersaantallen niets zeggen wij gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.