Exposant

za 17 – 14.50-15.40 – Spierkettingen – Methode Niek Brouw als meerwaarde voor jezelf en in je werk ***

Workshopuitleg:
Een nieuwe impuls voor jou en je werk – Spierkettingen – Methode Niek Brouw

Om iets ten volle te kunnen ontvangen en beleven en om jezelf vrij te kunnen uiten heb je een dynamisch spiersysteem nodig.
Een systeem waarin de spieren en gewrichten van top tot teen met elkaar samenwerken in spierkettingen.

Komen er cliënten bij je met bijvoorbeeld gespannen schouder- of rugspieren (hypertoniën), dan is dat een teken dat de bijbehorende spierketting niet goed samenwerkt.
Met de eenvoudige oefeningen van de Methode Niek Brouw kan je het samenwerkingsverband in de ketting snel herstellen en kan je met minder inspanning het effect van je therapie en massage verdiepen en ondersteunen.

In de workshop ervaar je duidelijk het fysieke effect van een gespannen ketting ten opzichte van een vrije bewegelijke ketting en wat het jou aan nieuwe inzichten kan geven voor jezelf en voor je cliënt.

Kom naar onze workshop en ervaar het aan den lijve!

Tijdsindeling:
5 min. voorstellen en doel van de bijeenkomst formuleren
10 min. uitleg theoretisch concept (beknopt)
12 min. praktijkopdracht a
5 min. centraal nabespreken
12 min.praktijkopdracht b
5 min. nabespreken en afronden

Algemene Informatie:
Opleider: Vitaal.nl
Docent: Hanneke Bakker
Stand: 145
Welke onderwijsvorm: Theoretisch en Praktisch
Duur: 50 minuten
Prijs: gratis bij te wonen maar u moet zich wel registreren via de site
Maximaal aantal deelnemers: 40

Als docent of opleiding ben ik aangesloten bij de volgende vak/branchevereniging:
VBAG

CV docent:
Na in 1979 mijn opleiding Fysiotherapie aan de HALO in Den haag te hebben afgerond ben ik 10 jaar werkzaam geweest in een particuliere fysiotherapie praktijk in Voorburg. In die tijd heb ik vele cursussen gevolgd, waaronder Cyriax, neurofysiologie, meridiaantherapie, en diverse sportfysiotherapie cursussen voor mijn begeleiding als sportfysiotherapeut van het dameshandbalteam van Hellas.
In 1985 kwam ik als patiënt bij Niek Brouw (arts OMG) in behandeling. Hij deed veel meer dan alleen orthomanuele geneeskunde en was bezig met zijn eigen methode, waarin hij o.a. de ontwikkeling van de motoriek van conceptie tot 18 jaar nabootste via oefeningen. Ik kwam in zulke nieuwe en onbekende belevingen terecht, waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Dit had ook effect op mijn manier van werken in de fysiotherapie. Ik ben in 1987 de Therapeutencursus gaan volgen en eind 1989 ben ik bij Niek Brouw gaan werken. Tot 1999. Daarna heb ik met 3 andere therapeuten Methode Niek Brouw een maatschap gevormd, waarvan de naam in mei 2017 is veranderd in Vitaal.nl. We werken nauw samen met Niek Brouw en de methode breidt zich nog steeds uit. We werken met de oefeningen 1 op 1 met cliënten en we geven cursussen in de methode.
Vanaf 1990 tot heden heb ik lesgegeven in de diverse cursussen van de Methode Niek Brouw, waaronder de Cursus Spierkettingen.
Van 1995 tot 2016 heb ik de Methode gedoceerd aan kleinkunstleerlingen aan de deeltijd kleinkunst opleiding van Selma Susanna (Thopss).
Ook heb ik lesgegeven aan logopedisten aan de Hogeschool Nijmegen.