Exposant

za 17 – 14.50-15.40 – Mindfulness met Massage combineren

Deze lezing is alsnog EXTRA ingepland na het succes van vrijdag! (het hangt af van het aantal deelnemers of deze last minute doorgaat. Gaat deze niet door dan ontvangt u de deelnamekosten terug). 

Workshopuitleg onderwerpen:

Mindfulness is het bewust aanwezig zijn in het huidige moment. In de praktijk is dat niet zo gemakkelijk.
We doen teveel op de automatische piloot. Hierdoor kun je op een bepaalde manier reageren waar je zelf en ook onze omgeving, last van heeft.

Mindfulness gaat dan eigenlijk ook over het leren “Ja” te zeggen tegen het leven.

De hoeveelheid prikkels is enorm toegenomen met de komst van alle digitale apparatuur en we eisen veel meer van onszelf, mindfulness helpt om tot jezelf te komen en hoe hier mee om te gaan.

Emoties zijn nauwelijks zichtbaar en als je negatieve emoties bewust of onbewust niet binnenlaat, wordt ook je vermogen vermindert om positieve emoties te ervaren.
Het leven wordt vlakker en je wordt minder geraakt. Bovendien loop je het risico dat er zich van alles onderhuids ophoopt dat er via omwegen uit moet komen.

Het klinkt simpel, maar ‘de stem van ons verstand’ is zo luid dat we niet horen wat we eigenlijk diep van binnen weten.
Luister naar de stem van je hart, dat wat van binnen zit, wat maakt je gelukkig, ervaar wat je eigenlijk wilt in je leven.

Misschien wel het moeilijkste onderdeel van mindfulness is waarnemen zonder direct te oordelen, vaak gebeurt dit onbewust.
Niet-oordelen vergemakkelijkt acceptatie. Natuurlijk zijn er zaken die men niet (meteen) kan veranderen.
Pijn en stress is moeilijk te accepteren maar geef het ruimte om te genieten van andere dingen zodat pijn en stress naar de achtergrond gedrukt wordt.

In ieder leven zijn moeilijkheden, accepteer deze. Energie gaat verloren als we moeilijkheden ontkennen of proberen te vermijden.
Door aandacht te schenken aan de moeilijkheden en mogelijkheden en de situatie accepteren zoals die is, ontstaat ruimte voor een keuze.

Leer mindfulness te gebruiken om bewuster en beter om te gaan met stress, pijn en ander ongemak, eerder stil te staan bij de zaken die er echt toe doen, zowel de grote als ook de kleine dingen.
We leren om bewust en open aanwezig zijn bij wat er nu gebeurt. Gewoon zijn met wat is.

In deze workshop combineren we Mindfulless met Massage –> aandacht voor het lichaam. BewustZIJN door aanraking.

Milde aandacht en vriendelijke aanraking openen de deur naar bewustzijn en ontspanning. Contact maken met het lichaam dat verdriet, pijn en spanning kent. Hoe diep onze verwonding ook zijn doorgedrongen in ons lichaam, door ons te verbinden met het lichaam zorgen we voor onszelf en kunnen we weer helen.

Mindfulness-Massage geeft ons de ruimte om ons te verbinden. We leren ons lichaam opnieuw kennen door de bewuste aanraking van de massage. HIER&NU aanwezig zijn, zonder oordeel, voor onszelf zorgen door tijd te nemen om tot rust te komen.

Tijdsindeling:
5 minuten: voorstellen en doel van de workshop
10 minuten: de theorie van Mindfulness-Massage
25 minuten: zelf aan de slag met Mindfulness-Massage
10 minuten: nabespreken en afronden

Algemene Informatie:
Opleider: mindfulness-massage.com
Docent: Linda Schipper
Stand: marketplein
Welke onderwijsvorm: Theoretisch en Praktisch
Duur: 50 minuten
Prijs: 10,- in de voorverkoop via de site en 15,- aan de kassa
Maximaal aantal deelnemers: 20

Als docent of opleiding ben ik aangesloten bij de volgende vak/branchevereniging:
Vereniging voor Mindfulness

CV docent:
Linda Schipper is als docent verbonden aan het Mindfulness-Massage Institute. Zij is mindfulness trainer en mindfulness masseur. Met passie geeft ze de heilzame werking van mindfulness-massage door aan studenten.