Exposant

za 17 – 10.30-11.20 – Traditional Thai Massage + werkboek

Eventbrite - Za 17-03-2018 tickets entree/workshops Massage-Complementairbeurs

CV Cleo
Masseren is Cleo Tjitrodipo met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in de culturele smeltkroes van Suriname, in de Javaanse traditie van “Kejawen”. Hierin komen islamitische (soefi) invloeden en animistische, hindoe- en boeddhistische elementen samen. Zodra een kind kan lopen, wordt het geleidelijk ingewijd in de wijze van masseren (“Pijat”) door over het lichaam van zijn (groot)ouders te lopen. Zo werden deze traditie en technieken generaties lang van (groot)ouder op kind doorgegeven.

Met deze achtergrond was het voor Cleo een logische stap om van massage zijn beroep te maken. Hij heeft een 4 jarige (HBO) opleiding afgerond aan de “Akademie voor massage en beweging” in Amsterdam. Daar heeft hij zich een breed scala aan technieken eigen gemaakt, zoals Esalen massage, Deep tissue, Rolfing, Pulsing, Trigger point en Joint movement. Later heeft hij zich verder gespecialiseerd in Traditional Thai Yoga Massage (Nuad Bo Rarn) en Ruesi Dat Ton, in Amsterdam en Chiang Mai. Als massagetherapeut heeft hij ook ruime ervaring in het behandelen van yogadocenten, yogabeoefenaars en dansers.

“Hij is een gecertificeerde, ervaren massagetherapeut en docent met meer dan 10 jaar professionele ervaring in massage en lichaamswerk. Zijn motto is niet voor niks: ‘practice makes perfect’. Het geeft me de ruimte om te mogen exploreren in de technieken die Thaise massage zo kenmerkend maken.” De naam ‘Kesuwon’ van zijn opleiding komt voort uit Cleo’s Javaanse roots: het betekent namelijk ‘dankbaarheid’ in het Javaans.

Workshopuitleg

Thai Massage is een vorm van lichaamswerk die volgens sommigen 2500 jaar oud is, en heeft z’n origines uit het land waar de Indus stroomt (India) en het Rijk in het Midden (China). ‘Nuad Thai Boran’ (letterlijk: “massage” “thai” “oudheid”) brengt de eeuwenoude tradities van de Ayurvedische Yoga en meridianenleer uit de Traditionele Chinese Geneeskunde samen in een mix van acupressuur technieken en strekkingen.

Tijdens een Thaise massage sessie is de gever samen met de ontvanger aan het bewegen en aan het voelen waar de restricties en de ruimtes zijn in het lijf.
Het lijf geeft aan waar er aandacht nodig is en vormt zodoende het verloop van de behandeling.
Het gaat erom dat er meer ruimte en meer stroming komt in het lijf.
De strekkingen kunnen meer de lengte in gaan aan de hand van waar de grens ligt en die zoeken we subtiel op.
De druk die wordt toegepast wordt zodoende gedoseerd dat het niet over de pijngrens gaat.

Na de massage voelen we een verschil tussen ervoor en erna, hoe groot of klein die verschil ook mag zijn. Het resultaat is dat je als ontvanger steeds meer herkent wat het lijf nodig heeft en steeds dieper gaat naar de kern van het “probleem”.

Deze “hands-on” workshop is zo ontworpen dat je na afloop een volledige basis Thaise massage van 1,5 uur zou kunnen geven.

Klik hier voor een 7 minuten impressiefilmpje 

 

Tijdsindeling:
10 min. voorstellen en uitleg Thai massage
15 min. gezamenlijk oefenen van de technieken
5 min. centraal bespreken
15 min. gezamenlijk oefenen van de technieken
5 min. nabespreken en afronden

Algemene Informatie:
Opleider: kesuwon.com
Docent: Cleo Tjitrodipo
Stand: 11
Welke onderwijsvorm: Theoretisch en Praktisch
Duur: 50 minuten
Prijs: 10,- in de voorverkoop via de site en 15,- aan de kassa
Maximaal aantal deelnemers: 20

 

Als opleider aangesloten bij  de NVST, RBCZ en TCZ