Exposant

za 17 – 10.30-11.20 – Nieuwe wet AVG wat betekent dat voor jou?

EXTRA ingezet

‘Nieuwe wet waar ook u aan moet voldoen’
Vanaf 25 mei 2018 is het zo ver! U dient te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Op 4 mei 2016 werd deze wet gepubliceerd, 20 dagen daarna was hij van kracht. De overgangsperiode tussen Wbp en AVG duurt 2 jaar en is nu bijna voorbij. Weet u waar u op moet letten? Zodra u ook maar iets kleins als een telefoonnummer of adres opslaat, wat herleidbaar is tot een persoon, is de nieuwe privacywetgeving op uw bedrijf van toepassing. Dat is dus zeker het geval bij een compleet medisch dossier.

Wat is belangrijk voor u om te weten?
Deze lezing geeft u eenvoudig de informatie die op u als therapeut van toepassing is. Wat is voor u van belang. Wat betekent de wet voor uw werkwijze? Welke persoonsgegevens verwerkt u en met welk doel doet u dat? Hoe kunt u aantonen dat u handelt conform de AVG? Wat wordt verstaan onder verantwoordingsplicht? Wat zijn de privacy-risico’s en hoe brengt u die in kaart? Wordt u al nieuwsgierig?

Sancties tot maximaal €20 miljoen
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kan u boetes opleggen als u zich niet aan de privacy wetgeving houdt. Sancties van 4% van uw omzet tot maximaal €20 miljoen. Sneu geld vindt u ook niet?

AVG-10 Stappenplan
U krijgt precies te horen wat de impact is voor u als zelfstandig therapeut. Aan het einde van de lezing kent u het AVG-10 stappenplan, dat u snel inzicht geeft in een aantal belangrijke thema’s om u op voor te bereiden. Zodat u weet wat u te doen staat en u zich geen zorgen hoeft te maken als eind mei nadert.

Actie!
Wacht niet tot het laatste moment… Laat u nu informeren en zorg dat u er klaar voor bent!

Tijdindeling:
5 min voorstellen
lezing
10 min interactie/vragen

Algemene Informatie:
Opleider: www.nibig.nl
Docent: Anne Schipper
Stand: marketplein Hal 1
Welke onderwijsvorm: Theoretisch
Duur: 50 minuten
Prijs: €10,- in de voorverkoop en €15,- aan de kassa
Maximaal aantal deelnemers: 80

CV
Mijn naam is Anne Schipper en ik ben 23 jaar. In 2017 ben ik afgestudeerd aan de Hanzehogeschool Groningen als Sociaal Juridisch Dienstverlener. Op dit moment werk ik voor het NIBIG om ervoor te zorgen dat het NIBIG op 25 mei 2018 klaar is voor de nieuwe privacywetgeving. Ook voor u als therapeut heeft deze wet gevolgen! Ik vertel u er graag meer over tijdens de lezing.0