Exposant

za 14 – 13.45-14.35 – Nieuwe kijk op HOUDING volgens methode Anatomy Trains Bodyreading ***

Eventbrite - Za 14-03-2020 tickets entree/workshops Massage-Complementairbeurs

CV docent:
Ik ben Jannie Cnossen, therapeut & opleider van Yn Balans, woonachtig in het Friese Oudwoude. Vol passie werk ik samen met mijn collega’s dagelijks aan de vitaliteit van onze cliënten, met als doel zonder pijn door het leven te gaan en vol veerkracht te leven. En daar kan ik jou als professional, of professional in wording voor trainen, op verschillende manieren.

De afgelopen 20 jaar heb ik veel mensen kunnen helpen om pijn te reduceren of liever nog; te laten verdwijnen. Altijd vanuit de gedachte dat het lichaam niet gemaakt is om te lijden, oftewel; uit balans te zijn. Ik ben het lichaam gaan benaderen als één geheel met segmentale verbanden en was er op gebrand dat wonderlijke bouwsysteem volledig ontrafelen. Pas dan lukt het immers om alle bouwstenen als puzzelstukken weer op zijn plek te ‘plaatsen’. Het werd een leerzame loopbaanreis met kennis van ‘all-over-the-world’ die ik graag met je deel. Met name het inzicht dat het fasciale web (lees hiernaast) alle organen in het lichaam op zijn plek houdt, gaf mijn werkwijze een bijzondere dimensie. Waarom? Omdat er zoveel mee te winnen is. En daarom deel ik het graag, met iedereen!

Deze workshop is gratis bij te wonen, u dienst zich wel vooraf te registreren.  

Workshopuitleg onderwerpen:

Yn Balans, daar valt alles op zijn plek!

Tijdens mijn workshop neem ik je kort mee op mijn hiernaast genoemde reis. Werken met het fasciale systeem staat daarbij centraal. Fascia is een zelfregulerend orgaan. Het werkt als weefsel en systeem tegelijk, dat als 3-D web in een doorlopende structuur echt overal in je lichaam zit. En dus alle vitale lichaamsdelen op zijn plaats houdt. Als je dat systeem begrijpt, begrijp je ook hoe disbalans weer ‘Yn Balans’ wordt. Je zintuigen zijn daarbij het enige instrument. Heel goed kijken, observeren en voelen; deze tools zitten in ieders gereedschapskist. Maar de kunst dit juist toe te passen is een volgend station. Check in bij mij, dan neem ik je kort mee op reis.

Introductie Anatomy Trains Bodyreading

Een van de methoden die ik gebruik is die van Thomas Myers, uit Amerika. Zijn wetenschappelijk onderbouwde methode leert je anders kijken naar de houding van het lichaam met behulp van de zogenaamde ‘Anatomy Trains-lijnen’. De workshop geeft je een inkijkje in deze filosofie en de unieke mogelijkheid om verschillende houdingen te analyseren op basis van deze techniek. Bodyreading leert je, zoals de naam al zegt, het lichaam lezen. Zo leer je o.a lezen dat de bron van de fysieke klacht vaak niet op de aangewezen plek zit. Met de zogenaamde Anatomy Trains-lijnen leer je scherper kijken en kan je jouw eigen toolkit verrijken.

Tijdsindeling:
5 min. Kennismaken Yn Balans, AKADEMY
5 min. Uitleg visie Anatomy Trains van grondlegger Thomas Myers
10 min. Uitleg werkwijze Bodyreading
20 min. Aan de slag met Bodyreading
5 min. Hoe je meer kunt leren over Bodyreading

Voor de kenners: Ida Rolf, Thomas Myers en Sharon Wheeler zijn belangrijke leermeesters voor mij geweest, met nieuwe inzichten op de klassieke anatomische werking van ons lichaam.

Algemene Informatie
Opleider: www.ynbalansakademy.nl
Docent: Jannie Cnossen
Stand: 143
Welke onderwijsvorm: Theoretisch en Praktisch
Duur: 50 minuten
Prijs: Deze workshop is gratis bij te wonen, u dienst zich wel vooraf te registreren.  
Maximaal aantal deelnemers: 40

Als docent of opleiding ben ik aangesloten bij de volgende vak/branchevereniging:
KTNO en lid van NVST en VNT