Exposant

Terugblik 2018

Terugblik 2018, Massage-ComplementairVakbeurs

Een beurs organiseren is veel werk en helemaal als je een controlefreak bent, je voor de volle 100% ergens voor gaat. Dat ben ik, organisator in hart en nieren, 24/7 paraat, gedreven, gedisciplineerd, oprecht, enthousiast, geïnteresseerd, eerlijk, oplossingsgericht en wat niet meer…
Maar is dat het nu? Steeds meer werk ik op de automatische piloot, heb ik er nog wel plezier in?
Ik moet niet zeuren, weet wat ik heb, ben een doorzetter, lever kwaliteit en dat wordt gewaardeerd. Maar het gaat niet vanzelf, kost veel energie en ga je te lang tegen je eigen wil in, dan gaat dat op den duur ten koste van je gezondheid. Ik krijg last van een kort lontje, erger me, ben moe, heb geen zin in activiteiten buiten mijn werk om. Op deze momenten ben  ik mij bewust, dat ik een betere balans moet zoeken tussen werk en privé, maar ondanks mijn goede voornemens verandert er niets.
Want ik denk, net als vele anderen met mij, ‘Als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg, in mijn geval HEEL VEEL LOF’. En ja, met zo’n mooie terugblik op de beurs vind ik mijn werk het mooiste beroep dat er is. Ik krijg al weer zin om aan de beurs 2019 te beginnen! De reacties die ik ontvang tijdens de beurs en achteraf geven een voldaan gevoel, geven mij de energie om door te gaan, want tevreden klanten daar doe ik het allemaal voor!

Iemand zei, diep respect voor wat je weer neerzette, in elk opzicht erg geslaagd en inspirerend! De beurs wordt steeds uitgebreider en professioneler.
Andere kreten: fijn, mooi, uitgebreid, inspirerend, gezellig, geslaagde dag, genoten, de moeite meer dan waard, leerzaam, mooie ontmoetingen, goede organisatie, top opgesteld, prima dit in combinatie met de lezingen en workshops.
Voor Helena was de beurs een uitkomst om als zzp-er andere bedrijven te mogen zien werken en nieuwe mensen te mogen ontmoeten.
Ching Yong zegt, ‘Een goed georganiseerde beurs met allemaal goede en mooie mensen en veel kennis, die met stralend en liefdevol enthousiasme hun kennis met de bezoekers en onder elkaar hebben willen delen.
Een hoge fijne energie. De dag was zo om. Bedankt voor de zachte energetische, leerzame dag. Ik ben er volgend jaar zeker weer bij’.
Agnes: Het was voor mij een eerste keer en niet de laatste x!!
Joan: De Fijne ‘sfeer’ is een extra beleving die ik prettig vind naast alle informatie.
Dit jaar ook complimenten over de catering, met name de heerlijke koffie van Barista. Opmerkelijk weinig negatieve puntjes over de beurs, locatie, aanbod, zalen.
Men miste de firma’s Chi en Volatile. Ook vond men dat er te weinig aanbod van ‘hulpmiddelen’ was zoals hoofdkussentjes (om rond het gat te leggen) en knobbels om mee te masseren. En met name de directe verkoop, veel te zien maar verkoop verliep dan middels bestelling.
Mooie reacties dus maar bovenal iedereen wil volgend jaar terugkomen, voel je welkom!

Hoogtepunt
Vrijdag na afloop van de beurs hebben we afgesloten met een mooi stilteconcert van Jan Vayne.
Velen vonden het een absoluut hoogtepunt, helemaal top, speciaal, super, mooie beleving, ogen dicht en genieten… Dit was zo prachtig, alles in stilte ❤.
Dat was een Cadeau en Èxtra genieten na zo‘n prachtige 1e beursdag. Laura was ziek en zag het filmpje en berichtte ons; zo kan ik toch nog thuis meegenieten …

Workshops en lezingen 
Dit jaar allemaal in eigen afgesloten ruimtes gegeven, een vooruitgang op vorig jaar.
De beurscatalogus met het overzicht aan workshops en lezingen was al gedrukt, toen bleek dat er voor sommige lezingen en workshops een enorme interesse was. Hierdoor hebben wij tot op het laatste moment nog moeten switchen met zalen dat niet overeen kwam met de beurscatalogus, niet handig maar het kon niet anders.
Recordaantal van 80 deelnemers soms, met name voor de AVG van de Nibig en de Triggerpoint Resetmethode van Tim van Orsouw! Meeste reacties; boeiend, leerrijk en interessant, kennis kunnen maken met vele nieuwe vormen van massages en behandelmethodes. Overwegingen worden gemaakt voor het wel of niet volgen van een cursus of opleiding.

Famke vond haar workshop Triggerpoint Reset Methode heel interessant. De docent vertelde op een boeiende manier zijn verhaal en ook leuk was zijn persoonlijke verhaal. Tussendoor deden we wat oefeningen bij onszelf en met elkaar dat maakte de lezing levendig. Aan het eind haalde hij één persoon uit de zaal voor een korte behandeling. We zagen het verschil voor en na de behandeling dat maakte het natuurlijk geloofwaardig. Mijn interesse in deze behandeling is nog meer gewekt.
Anderen vonden hem ook een zeer geweldig commercieel gedreven persoon, met duidelijke drive. Geld verdienen, en ooh ja, hij behandelt personen die het waard zijn om zijn tijd een aandacht te mogen krijgen. Dat is de boodschap die bij ons binnenkwam.
Tijdens de Spierkettingen – Methode Niek Brouw workshop is een oefening geleerd van de wervelkolom. Iemand liet ons weten deze al bij verschillende cliënten te hebben laten voelen met veel succes. Deze workshop is als leerzaam ervaren. De sfeer was rustig, nieuwsgierig en ontspannen te noemen.
Shiatsu in Zit werd gegeven door Rob van het Dutch Shiatsu College. Geweldige warme man, mega duidelijk, tempo makend zodat in die korte tijd wel de hele behandeling werd gedaan. Heb je dit niet meegemaakt, dan heb je misschien wel jezelf tekort gedaan.
Over de Dorn Methode en de Manuele Lymfedrainage kregen we als reacties dat beide docenten gemotiveerde en gespecialiseerde dames zijn die het vak goed beheersen, informatieve en heldere overdracht.
Taditional Thai Massage was helemaal geweldig. Fijne docent alleen jammer dat hij echter niet rondliep om te beoordelen en adviseren.
De workshop in je kracht door kleur was een interessant enthousiasmerende workshop. Wil daar meer over weten.
Touch of Matrix iemand zei, een eyeopener, maakt nieuwsgierig! Goede uitleg op een sympathieke manier. Interessant, inspirerend, veel te kort en helaas wordt deze cursus niet geaccrediteerd.
Magnesium, weet wat je slikt! Leerzaam, informatief en interessant, mag wat mij betreft meer op dit gebied en voeding tijdens deze vakbeurs.
Nieuwe wet AVG. Blij dat ik ben geweest, veel aan gehad, vond het professioneel, duidelijk en goed gedaan. Op het internet al veel over te vinden maar toch een hele goede aanvulling (nu nog wel in verdiepen). Jammer dat er iets te weinig tijd was voor de vragen.
Droom, doelen en actieplan voor een succesvolle praktijk vond men een prima workshop voor de startende therapeut. Zeer motiverende en inspirerende docente die haar ervaringen en tips deelde, het was een leerrijke voordracht.
Een enkeling gaf aan dat de workshop onprofessioneel was of meer een verkooppraatje.

Exposanten over terugblik 2018
Velen van hen hebben zich al weer ingeschreven voor volgend jaar, hoe geweldig is dat!
Hal 2 was beter nu wij de hoek achterin de zaal eruit gehaald hebben. In hal 1 stond een enkele stand niet in de routing, we zullen deze exposanten volgend jaar extra in de spotlights zetten. Horeca verliep met eigen exposantenrestaurant soepeler ten opzichte van vorig jaar. De aanschaf van een nieuw ticketsysteem heeft zowel voor de bezoeker als voor ons als organisatie een heleboel vergemakkelijkt alsook de opvolging naar de exposant erna.

Enkele reacties van exposanten:
Joop Bergman, Fit Int: jullie zijn allemaal kanjers! Alles verliep soepel, tevreden klanten, werelds optreden van Jan Vayne en vooral heel veel gezelligheid!
Raha Nahid, Vitatec: het was fantastisch, hele mooie dagen, prachtig en waardevol. Heel erg bedankt voor jullie inzet en energie. Top gedaan en geregeld ik doe zeker volgend jaar ook mee.
Julien Patterson, Dansage: ook wij vonden de beurs weer super! Enthousiaste en geïnteresseerde bezoekers! Onze stand is erg goed bezocht en we hebben fijne gesprekken gehad over onze massage opleiding en verschillende cursussen. Volgend jaar zijn we er weer bij! Bedankt voor de organisatie en goede zorgen!!
SoeReiMas Bamboe Massages: voor mij waren het bijzondere mooie beursdagen en ik ben wederom dankbaar voor alles! De ontvangen bijdragen uit mijn massages is bestemd voor Don Seymour, een jonge schrijver die zijn boek Kodyo Mofina in eigen beheer heeft uitgegeven en deze graag wil gaan verfilmen in Suriname. Mede dankzij jullie heb ik ook mijn wens om te steunen hierin voor elkaar.
(En hoe lief, krijg ik ook nog een Moment van Rust en Welzijn als dank voor wat ik mogelijk maak voor een ander, Christine nodigt mij uit voor een SoeReiMas behandeling in haar praktijk in Lelystad).
Nancy Jacobs: dank voor de fijne beurs. Jij en jouw team straalden zoveel rust en aandacht uit. Succes met alles wat er achteraan komt en fijn dat je Jan Vayne had uitgenodigd.
Han en Idelette, Dorn Instituut Ommen: Wij vonden de beurs heel goed. Het leek net alsof de mensen meer geïnteresseerd waren dan vorige keren. Bij ons was het voortdurend druk, dus verwachten we veel respons. We waren verrast door de vele deelnemers in de workshop. Bedankt voor de goede zorgen en graag tot volgend jaar.
Martin Velthuizen, BvS; wij vonden de beurs weer zeer geslaagd! Veel bezoekers en van een hoge kwaliteit. We hebben meteen geboekt voor volgend jaar!
Floor en Annelies Magnesium Forever: Wij hebben met veel plezier gestaan bedankt voor al het werk wat je gedaan hebt om het tot een geslaagde beurs te maken. Doen volgend jaar mee met een twee keer zo brede stand. We willen dan ook magnesium behandelingen aan gaan bieden.
Nicole, TouchPro: Wij hebben de beurs als zeer prettig ervaren. Er hing een gemoedelijke, positieve sfeer en we hebben veel mooie nieuwe contacten gelegd met niet alleen geïnteresseerde bezoekers en nieuwe klanten, maar ook met partners uit het veld. De beurs heeft ons daarnaast een mooie ingang geboden om onze nieuwe opleiding “Verkorte ANMA” te presenteren, waar we veel enthousiaste reacties op hebben gekregen. Dank je wel voor de mogelijkheid daartoe!
Jan Witkamp, kort voor de beurs zou plaatsvinden, kreeg ik van jou een bericht dat de workshop die ik zou geven niet zo goed van de grond kwam. Inderdaad een workshop geven voor 4 personen is kwantitatief niet het beste resultaat. Kwalitatief des te meer! Men vond het leuk, zinvol en er vielen opmerkingen als: ‘dit is waar ik al jaren naar heb gezocht, etc..” Voor ons des te opvallender was dat wij tijdens de beurs veel masseurs aan onze stand kregen, meer dan 20, die aangaven behoefte te hebben aan een cursus Mental Coaching omdat ze die in hun opleiding tot masseur missen of hebben gemist. Reden en inspiratie voor ons om een specifieke cursus Mental Coaching voor de doelgroep masseurs op te zetten.

Er waren heel veel bekende exposanten maar we hebben ook heel veel nieuwe exposanten mogen ontmoeten. Daardoor houden we de beurs vernieuwend en gevarieerd.
Nieuwkomers SriSri Ayurveda, hoort zeker thuis op onze beurs. Vital Health met de humming mask, Diferencia Phytopower Cosmetics, absoluut interessant maar voor onze doelgroep misschien te vroeg. 3Care Cell Protection vernieuwend en vooruitstrevend. Threewells uitermate aanvullend voor elke praktijk. Vunkuwa, Afrikaanse massage, terug van weggeweest, gelukkig! Medipreventie welkome aanvulling. Natuurlijk kan ik niet iedereen benoemen maar jullie waren allemaal even interessant om te ontmoeten en om kennis mee te maken.

In aanloop naar de beurs hebben wij wat dingen verloot. De gewonnen Plavayoga sessie op de Facebookactie was een liefdevolle sessie, wat bijzonder, wat diepgaand in ontspanning.
GEWELDIG fantastisch ervaren!! Ontvingen wij als respons van een blije Bart.

Dank aan iedereen, ruim 3.000 tevreden bezoekers, meer dan 100 gewaardeerde exposanten en mijn Sooner dreamteam.
Op naar 2019 op 15 en 16 maart!
Ik zie jullie allen graag weer!

Klik hier voor foto’s  massage-complementairVakbeurs 2018

Klik hier voor impressiefilmpjes 

Klik hier voor de link naar de beurscatalogus.