Exposant

za 16 – 14.50-15.40 – Tactiel Stimulering: de Kracht van Zachte Aanraking – verloting opl. t.w.v. €1800,00 onder de deelnemers.

Eventbrite - Za 16-03-2019 tickets entree/workshops Massage-Complementairbeurs

CV docent:

Willfred de Ligny (1960) Oorspronkelijk werkzaam als coördinator bij Buro Slachtofferhulp maakte hij in 2003 de overstap naar natuurgeneeskundig therapeut en docent. Heeft in 2007 in Zweden de opleiding Docent Tactiel Stimulering in Zweden gevolgd bij de grondlegster Gunilla Birkestad. Samen met zijn vrouw Emmy (oprichtster van School of Touch Nederland-2002) geeft hij sindsdien les in deze methode.

Workshopuitleg onderwerpen:

Succes is een kwestie van geluk hebben!

Meer cliënten in je praktijk dankzij de psycholoog als doorverwijzer.

Geluk is geen mazzeltje; het is maakbaar. Docent Willfred de Ligny van School of Touch spreekt over zijn ervaringen met sportpsycholoog en Olympisch begeleider Jan Looman als doorverwijzer voor de methode Tactiel Stimulering, de kracht van zachte aanraking.

Voor psychologen is de piramide van Mazlov een vaststaand gegeven: vervulling van behoeften als voorwaarde om te slagen in het leven. In deze lezing wordt de link gelegd tussen psychologie en lichaamsgerichte behandeling.
Hoe een specifieke massage van de huid de tastreceptoren activeert en het hormoon Oxytocine aanmaakt. Dit hormoon zorgt voor rust, herstel en verbondenheid.

Een must voor iedereen die (nog) beter in zijn vel wil zitten!
Tactiel Stimulering communiceert met gebieden in het brein waar de woorden van een psycholoog niet kunnen komen. In de topsport komt dit duidelijk naar voren omdat de verbeteringen meetbaar zijn (betere rondetijden, hogere scores). In de dagelijkse praktijk zijn de effecten voor iedereen merkbaar.

De sleutel is versterking van het parasympathisch zenuwstelsel. Als behandelaar heb je met Tactiel Stimulering een krachtige tool in handen om cliënten een step-up te laten maken. Niet alleen op het gebied van (sport)prestaties, zeker ook om stress/burn-out klachten te behandelen.
Psychologen snappen deze aanpak en zijn geweldige doorverwijzers. Met de informatie uit deze lezing kom je gemakkelijk met hen in contact en kan je je cliëntenbestand uitbreiden.

Het praktische gedeelte is te ervaren op stand 174 van School of Touch. De opleiding is geaccrediteerd bij KTNO voor BATC, VBAG en LVNG.

Tijdsindeling:
Psychologische aspecten van de methode Tactiel Stimulering 20 min.
Inhoudelijke informatie over de massage van de huid 20 min.
Nabespreken 10 min.

Algemene Informatie
Opleider: School of Touch
Docent: Willfred de Ligny
Stand: 174
Welke onderwijsvorm: theorie (en praktijk gratis ervaren op de stand)
Duur: 50 minuten
Prijs: € 10,00 in de voorverkoop via de site , aan de kassa 15,-
Maximaal aantal deelnemers: 50

Als docent of opleiding ben ik aangesloten bij de volgende vak/branchevereniging: CRKBO, KTNO