Exposant

za 16 – 15.55-16.45 – Tandheelkundige noodzaken, wat is nodig van de complementair therapeut? (Symposium)

Eventbrite - Symposium, Samenwerken in de zorg, hoe kan het beter?

CV

Tineke Steltenpool

Onderwerpen:
Tandheelkunde wordt vaak buiten beschouwing gelaten in opleidingen medische basiskennis en in opleidingen voor therapeuten, terwijl het een integraal deel van de gezondheidszorg is.
Een gezond gebit, goede functie van kaakgewrichten, voldoende soepelheid en goede motoriek van hoofd-halsgebied zijn integraal deel van goed kunnen functioneren.
Om gezond te blijven is goed kunnen kauwen essentieel. Dus horen tandheelkundig gerichte vragen thuis in de anamnese van een therapeut.
Want bijvoorbeeld bloedend tandvlees kan een signaal zijn van ‘lekkende barrières’ en bijdragen aan allerlei chronische gezondheidsproblematiek.
En, als er nek-schouderklachten zijn van het musculoskeletale systeem, zal kaakfunctie ook worden beïnvloed. En dan hebben we psychosomatische componenten nog buiten beschouwing gelaten.
Het is voor therapeuten interessant, denken wij, van een tandarts te horen hoe tandartsen hier tegenaan kijken, wat zij doen op dit overlappende terrein en wat een tandarts nodig heeft van een complementair werkende therapeut om regionaal te kunnen gaan samenwerken.

Tijdindeling:
volgt

Algemene Informatie
Spreker: Tineke Steltenpool
Duur: 50 minuten
Prijs: deze lezing is  een keuze onderdeel van het symposium of los te boeken €10,- in de voorverkoop via de site en €15,- aan de kassa
Maximaal aantal deelnemers: 60