Exposant

School of Touch (stand 174)

Entreekaart kortingscode

tactiel

Beursaanbieding

Gratis handmassage op de stand/ Win een gratis opleiding twv €1925,00

De Kracht van Zachte Aanraking

Aanraking levert ontspanning, rust en lichaamsbesef op. Het ondersteunt bij psychologisch en lichamelijk herstel en versterkt het immuunsysteem. Bovendien vermindert het stress en verhoogt het de aanmaak en afgifte van het gelukshormoon oxytocine.

Wetenschappelijk onderbouwd
Kerstin Uvnas Moberg, een Zweedse hoogleraar die is verbonden aan het befaamde Karolinska-instituut in Stockholm, gaat in haar boek ‘De oxytocine Factor’ in op de werking van Tactiel Stimulering. Onderzoek toont aan dat patiënten na Tactiel Stimulering beter slapen, minder pijn voelen en minder medicijnen nodig hebben. Ook blijkt soms dat mensen minder verward zijn (maar juist alerter en socialer) en dat relaties verbeteren.

Voor behandelaars
Tactiel Stimulering een methode van aanraken die door School of Touch geaccrediteerd is. Het is een vorm van complementaire zorg die meer en meer wordt toegepast door masseurs, psychotherapeuten, natuurgeneeskundige therapeuten en coaches in (bijzonder) onderwijs, welzijn, sportleven en zorginstellingen. Tactiel Stimulering zorgt voor een minimaal belasting van het lichaam van de behandelaar, doordat er weinig druk en kracht wordt uitgeoefend tijdens de aanraking. Een positief neveneffect is dat behandelaars tijdens de behandeling ook het gelukshormoon oxytocine aanmaken, aldus hoogleraar Kerstin Uvnas Moberg. Meer weten? Bekijk Basisopleiding Tactiel Stimulering.