Over de Massage-Complementairvakbeurs 2017

 

 

 

 

 

Wat zei men over de Massage-ComplementairVakbeurs 2017

In de beurscatalogus sloot ik mijn voorwoord af met de woorden; “wat een prachtig vak hebben therapeuten, kansen genoeg! En wat een prachtvak heb ik, dat ik samen met de exposanten deze kans kan bieden” Die mening hoef ik niet bij te stellen, de beurs in 2017 heeft dit meer dan waargemaakt. De beurshal was 2x zo groot en de bezoekersaantallen zijn ruimschoots overtroffen!

Een aantal reacties over de workshops/lezingen die veel aandacht trokken en direct volgeboekt waren:

Touch of Matrix, een eyeopener, daar wil je meer van weten. Mooi als uitbreiding op de massagebehandeling. Enthousiaste docent. Verbazingwekkend!
De workshop Cranio Sacraal, erg professioneel en informatief. Mensen werden erbij betrokken zodat het een actieve workshop werd, zeer uitnodigend!
Vind je klant heel inspirerend, niet in het minst door de enthousiaste en vakkundige presentatie, maar ook omdat ze gelijk met praktische en direct toepasbare tips kwam..
Sociale media & online Marketing was een helder verhaal met goede voorbeelden en interactie met de zaal was prima. Leuke manieren om duidelijk te maken hoe sociale media/website werkt en hoe je daar vervolgens handig mee om kan gaan.
Van kwakkelpraktijk naar goedlopende praktijk mét klanten een ontzettend leuke workshop met een bevlogen spreekster / initiatiefneemster.  We hebben na afloop dan ook gebruik gemaakt van haar beursaanbod. Een absolute aanrader en zeker voor herhaling vatbaar.
Regulier en alternatief combineren bij kanker bij Henk Fransen hang je aan zijn lippen! Bijzonder inspirerend, zeer interessant en boeiend. Dat er al zoveel meer samenwerking is tussen regulier en alternatief deed me goed. Ik zou nog uren naar hem kunnen/willen luisteren. Jammer dat hij door zijn boeken heen was…

Deze docenten hadden de zaal mee en hielden de aandacht vast, zo moet het. Ook lazen we veel berichten dat bezoekers al een opleiding/cursus geboekt hadden of dit nog overwegen te gaan doen n.a.v. een bijgewoonde workshop/lezing, dat is goed nieuws om te horen en lang geleden. We stuurden de bezoekers van de beurs een formulier om bij hun eigen vak-branchevereniging accreditatie aan te vragen. Of het lukt, weten we niet, het is een probeersel maar we komen wel overal onder de aandacht.

Verbeterpuntjes wat betreft de workshops/lezingen: sommigen vonden het geen €10- waard. Er wordt alleen gepraat (verkooppraatje, reclame bedrijf), ik had graag zelf gevoeld, kennis gemaakt en ervaren, etc. De introductie op de site was anders dan de inhoud waardoor niet alle workshops/lezingen voldeden aan de verwachting. Ruimtes te gehorig. Had graag een hand-out ontvangen. De tijd werd niet goed ingedeeld.

 

 

 

 

 

Veel dezelfde reacties van bezoekers voor wat betreft de beursvloer: fijne sfeer, voelde goed, warme mensen, enorm genoten, veel diversiteit, grote verzorgde stands, ga zo door, veel inspiratie opgedaan, kwam tijd tekort, mooi breed opgezet, goede workshops, fijn naast het station en gratis parkeren, mooie locatie, we komen volgend jaar terug maar dan twee dagen. Fijn ook dat je met één entree twee dagen welkom was. Mooie aankondigingen op facebook en mail, heel veel lof dus.

Verbeterpuntjes: meer diversiteit in producten ( Diversiteit in Massagetafels, stoelen, krukken, Accessoires en toebehoren, Cushion, Hoezen, Dekens, Tafelwarmers, Disposables, Hotstone, Massage-oliën en Etherische oliën, Kruidenstempels, Anatomie posters en kaarten/ Boeken etc.). Standinrichting stond veelal buiten de stand waardoor te weinig ruimte in de gangpaden, stands te dicht op elkaar.

Reactie exposanten: wederom een goede sfeer, bezoekers waren vakmensen, lekker druk, actieve en fijne medewerkers, korte lijnen en directe contact, we zijn er volgend jaar graag weer bij.

Verbeterpuntjes: workshopruimtes gehorig, catering goed maar moet efficiënter, de ene exposant vond hal 1 fijner de ander hal 2….

Veel reacties staan op facebook https://www.facebook.com/MASSAGEvakBEURS
en op de Sooner Homepage www.sooner.nl, laat zelf ook gerust een reactie achter.
Foto’s kun je hier vinden
Klik hier voor het filmpje van de beurs

 

 

Over het algemeen waren de exposanten, bezoekers en dus ook de organisatie heel tevreden!

Het thema Complementaire Zorg bij kanker is goed ontvangen. Men vond het een mooi thema en passend bij de doelgroep van de beurs. De gastdocenten waren tevreden met de grote opkomst en de bezoekers onder de indruk van sommige lezingen. Wellicht een thema om volgend jaar voort te zetten.

Van de kortingscode is goed gebruik gemaakt door de bezoekers, minder door de exposanten. Veel bezoekers gaven aan hier niets over te kunnen vinden bij exposanten op hun site. Daar deden we het juist voor. Bezoekers komen op jullie eigen site, we geven kant en klare tekst om te plaatsen, waarmee de beurs wordt verspreid als een olievlek en waar je ook nog geld mee kan verdienen… Winnende exposant is F.I.T International, zij hebben hun code goed ingezet en staan volgend jaar met een gratis stand, vlak erachter eindigde het NIBIG.

De meeste bezoekers kwamen uit Noord Holland, gevolgd door Zuid Holland, Gelderland, Utrecht, Brabant, Overijssel….Meer bezoekers dan vorig jaar uit België en een paar Duitsers. Wij blijven herhalen dat bezoekersaantallen niets zeggen, het gaat immers om de kwaliteit en niet om de kwantiteit maar als je het belangrijk vindt, ruim 1.700 vakbezoekers. De beroepen van de bezoekers waren heel divers, willen we een verdeling masseurs / therapeuten dan was die redelijk gelijk.

De eerste aanmeldingen voor 16 en 17 maart 2018 zijn al weer binnen. Natuurlijk hopen wij dat ook jij er weer bij bent! Mail ons voor een deelnameformulier anouk@sooner.nl.

Tips of opmerkingen deel het gerust met ons.