Exposant

Hierdoor word je gegarandeerd steenrijk

 

 

Kwam dit artikel tegen in THE OPTIMIST  van 12 FEB 2018

Ze zeggen ook wel eens dat geld niet gelukkig maakt, maar natuurlijk is het handig om geld te hebben, maar maakt het je rijk? Hiervan word je pas écht rijk.

De Braziliaanse schrijver Paulho Coelho zei het al: ‘Wees dapper. Neem risico’s. Niets kan een ervaring vervangen.’

We hechten soms veel waarde aan materiële zaken. Natuurlijk is het noodzaak een dak boven je hoofd te hebben en te beschikken over zaken als voedsel, stromend water, sanitair en kleding. Maar is de rest ook echt nodig? Is die televisie in de woon- én slaapkamer echt nodig? En al die andere spullen in huis? Maakt het je gelukkig? Verrijkt het je leven? Vaak is het antwoord hierop nee. Wat wel je leven zou verrijken, zijn ervaringen.

Je draagt het voor altijd met je mee

Die dure jas of die nieuwe auto. In sommige gevallen geeft het een fijn gevoel. Maar blijft dit gevoel of vervaagd het toch na een tijdje? Bij ervaringen zou dit niet het geval zijn, dit fijne gevoel houdt stand. In gedachten kun je teruggaan naar die geweldige ervaring en waardoor je dat gevoel terugkrijgt. Denk maar aan de prachtige reis die misschien ooit hebt gemaakt, die heerlijke wandeling door de duinen of dat bijzondere dagje met een goede vriend of vriendin. Het zijn voorbeelden van fijne en mooie ervaringen die je voor altijd met je meedraagt.

Op ontdekkingsreis door je leven

Door ervaringen op te doen, leer je jezelf ook steeds een beetje beter kennen. Je leert het leven steeds meer waarderen en ziet een andere kant van de wereld. Het is niet nodig om ver te reizen, ook in Nederland zijn er genoeg prachtige plekken. Stap eens de natuur in en kijk goed om je heen. Laat je zintuigen prikkelen en verrijk je leven.