Exposant

za 16 – 11.35-12.25 – Het wegvallen van zorgvergoedingen: hoe ga je daar als ondernemer anders mee om?

Eventbrite - Za 16-03-2019 tickets entree/workshops Massage-Complementairbeurs

CV docent:

De workshop wordt verzorgd door Marja van der Ende van SuXeed. Marja heeft nu 14 jaar een gezonde praktijk en zij deelt graag haar ervaringen met jou. Van 2006 tot 2016 zijn haar behandelingen vergoed geweest. In 2017 stapte zij bewust zelf uit het vergoedingensysteem. Hoe zij dat heeft gedaan en wat haar dat heeft opgeleverd en gekost, zie je terug in de workshop in de vorm van concrete tips en adviezen.

Workshopuitleg onderwerpen:

Hoe ga je anders om met het wegvallen van zorgvergoedingen? Hoe zet je de stap naar andere doelgroepen en geldstromen die er zijn en die voor inkomen in jouw praktijk kunnen zorgen? Hoe ga je anders om met de negativiteit in de media over de therapievorm waar jij en je cliënten juist zo enthousiast over zijn?

Onverwachts brak de hel los in de complementaire therapiewereld, toen een aantal grote zorgverzekeraars besloot om de vergoedingen stop te zetten. En als klap op de vuurpijl werd een groot aantal effectieve behandelvormen als ‘belachelijk’ bestempeld. Paniek in de tent onder de vele therapeuten en een tegengeluid als gevolg: een petitie met tienduizenden handtekeningen van tevreden cliënten en beoefenaars van complementaire therapievormen.

Maar kun je deze ontwikkeling ook anders bekijken? Kun je als zelfstandig ondernemer èn als complementair therapeut naar het verzwakte (zieke) systeem kijken en het zien als het begin van iets nieuws? Hoe zorg je er als individueel masseur of complementair therapeut voor dat je uitstraalt wie je bent en wat je doet? En hoe zorgen we er samen voor dat het imago van complementaire werkvormen weer overeenkomt met wat het daadwerkelijk is: aanvullend, preventief én effectief?

In deze workshop krijg je:

  • Een bredere blik op andere doelgroepen en geldstromen die je kunt aanboren, om een financieel gezonde praktijk te kunnen voeren
  • Tips om anders om te gaan met de negatieve media-aandacht van complementaire geneeswijzen
  • Adviezen over hoe je jouw praktijk los maakt van het zorgvergoedingensysteem (stappenplan)

Tijdindeling:
5 min    Concrete vragen formuleren.
10 min  Actualiteit omtrent zorgvergoedingen en media-aandacht.
10 min  Andere mogelijkheden, tips en adviezen.
10 min  Stappenplan naar onafhankelijkheid.
15 min  Vragen beantwoorden.
5 min    Discussie en nabespreken.

Algemene Informatie
Opleider: SuXeed.nl
Docent: Marja van der Ende
Stand: gastspreker
Welke onderwijsvorm: Theoretisch en Praktisch
Duur: 50 minuten
Prijs: 10,- in de voorverkoop via de site en 15,- aan de kassa
Maximaal aantal deelnemers: 25