Exposant

za 16 – 10.30-11.20 – Essentiële Oliën & Kanker

Eventbrite - Za 16-03-2019 tickets entree/workshops Massage-Complementairbeurs

CV docent

Madeleine Kerkhof (1962) heeft haar wortels in de A-Verpleegkunde. Zij heeft zich in de laatste 20 jaar ontwikkeld tot een gerenommeerd specialist en vakdocent op het gebied van integratieve en complementaire zorg in de zorg, met als speciale aandachtsgebieden AromaZorg c.q. AromaTherapie, Massage en AquaZorg. Madeleine weet op boeiende wijze de stof over te brengen en studenten gemakkelijke praktische handvatten te geven om extra comfort te geven aan patiënten. Ze is een grote inspiratiebron voor professionals in de zorg en beschikt over jarenlange kennis, onderbouwd door studies die zij nauwgezet bijhoudt en over een schat aan ervaring. Daarnaast is Madeleine de auteur van het unieke boek Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorgverlening (2013/2016), dat in zowel het Nederlands, als het Engels (2015) verscheen. Palliatieve en terminale zorg, maar ook de oncologie en ouderen- en dementiezorg hebben haar bijzondere aandacht. Met haar Kennisinstituut Integratieve & Complementaire Zorg reist ze de wereld over om haar enorme kennis en ervaring te delen. Ze is een veelgevraagd gastspreker voor scholingen, op symposia en congressen voor professionals in de zorg in binnen- en buitenland. Haar passie is het verbinden van standaard zorg met complementaire zorg tot complete en integratieve zorg, met aandacht voor de mens in al zijn dimensies.

Workshopuitleg onderwerpen:
Madeleine Kerkhof gaat tijdens deze workshop in op de veilige toepassing van essentiële oliën als aanvulling op de behandeling en zorg bij mensen met kanker en deelt haar visie over de mythes, halve feiten en waarheden van AromaTherapie bij kanker.

Hoe reageren patiënten in behandeling op essentiële oliën en hun geuren en hoe kun je ze (wel of juist niet) gebruiken? Hoe kunnen ze op fysiek maar ook op psychosociaal gebied ondersteuning geven? Welke oliën kunnen bijdragen aan het versterken van de coping mechanismen van patiënten? Wat kunnen belangrijke hulpmiddelen zijn uit de AromaTherapie voor goede huidzorg, bij een kapotte mond, bij misselijkheid of pijn?
Als wereldwijd erkend expert, auteur en vakdocent op het gebied van integratieve en complementaire zorg streeft Madeleine ernaar je veilige mogelijkheden binnen de AromaTherapie aan te reiken die zijn gericht op het optimaliseren van emotioneel welzijn bij angsten, bezorgdheid, somberheid en slaapproblemen. Ook krijg je een overzicht van de opties aangereikt voor het verlichten van symptomen en/of bijwerkingen zoals misselijkheid en pijn, voor optimale huid- en mondzorg, het versterken van de immuniteit bij infectiegevoeligheid en het versterken van het zelfhelend vermogen en de draagkracht van patiënten en hun families. Deze workshop laat je zien hoe ook jij in de toekomst AromaTherapie zou kunnen integreren in je zorg of behandeling.

Algemene Informatie
Opleider: Kennisinstituut Integratieve & Complementaire Zorg
Docent: Madeleine Kerkhof
Stand: 3
Welke onderwijsvorm: Theoretisch
Duur: 50 minuten
Prijs: 10,- in de voorverkoop via de site 15,- aan de kassa
Maximaal aantal deelnemers: 60

Ik ben aangesloten bij V&VN (voor NL) en daarbuiten AHNA, NAHA, AIA, EONS (in de VS).