Exposant

Dutch Shiatsu College (stand 211)

Beursentree kortingscode

Shiatsu

Beursaanbieding

Namikoshi Shiatsu 12 uur Basiscursus als kennismaking op de beurs aan voor € 175,00 i.p.v. € 195,00 (10% korting).

Dutch Shiatsu College

 

is ontstaan uit de wens om kennis over Shiatsu in het algemeen en Namikoshi Shiatsu in het bijzonder, uit te dragen op een gestructureerde manier. Mijn reis door de Shiatsu kunst begon rond 1975 met de aanschaf van een Ankertje getiteld Vingertop tips voor eerste hulp. De interesse was gewekt en al snel volgde Vingertop Tips 2, gezond met acupressuur. Inmiddels is de ‘bibliotheek’ uitgegroeid tot een flinke stapel boeken.

Tot 1998 was ik autodidact op Shiatsu gebied en op dat moment besloot ik van mijn mijn hobby een beroep te maken. Omdat ik op mijn weg naar Namikoshi Shiatsu Therapeut een structuur miste, is het starten van een school die dat wel biedt de volgende stap en uitdaging.

Binnen de school streven wij er naar het leerling-gezel-meester systeem toe te passen waar dat binnen de opleiding mogelijk is. Dit opleidingsprincipe wordt sinds de middeleeuwen succesvol gehanteerd om vakkennis over te dragen van meester naar leerling. Goed vakmanschap moet zichtbaarder worden. We werken met kleine groepen. Plezier, respect voor elkaar en persoonlijke aandacht staan centraal.

De volgende kernwaarden zijn belangrijk voor ons:

  • Authentiek; de Namikoshi Shiatsu stijl vormt de kern van het curriculum (de vakken en de inhoud daarvan), zonder nieuwe inzichten uit te sluiten.
  • Ambachtelijk; het praktische geneeskundige kennisgebied stamt uit de oudheid maar de kennis die is opgedaan door de technische vooruitgang wordt geïntegreerd. We hebben daarnaast veel docent contact uren ingeroosterd om het ambacht op een ambachtelijke manier over te kunnen brengen.
  • Passie; het volledige team doet waar het goed in is. De volgende woorden van Frank Mooi (www.inspirerendleven.nl) sluiten naadloos aan bij onze beleving: “Van je passie kun je altijd je beroep maken. Wat je leuk vindt (je passie) en wat je goed kunt (je natuurlijke talenten) liggen in elkaars verlengde. Wat je leuk vindt, doe je veel. Daardoor word je automatisch beter en krijgt je talent de kans zich te ontplooien. Het gebeurt zelden dat je niet goed bent in iets waar je passie ligt. Als je nu succesvol bent in iets waar je passie niet ligt, hoeveel succesvoller zou je dan zijn als je je talent en passie bundelt en voluit beweegt in de richting van je dromen?”

Wij heten je van harte welkom als je met je handen, hoofd en hart een reis in de Shiatsu kunst wilt maken.

Rob Turfboer

Lees meer