Exposant

dōTERRA pure oliën (stand 43)

Kortingscode entreekaart

doterra

Beursaanbieding

Boek bij ons een gratis wellness consult & diverse beursaanbiedingen mbt lectuur en olie.

doTERRA Pure essentiële oliën van ongekende therapeutische kwaliteit voor de Aromatische werking op de luchtwegen, aangebracht op de huid of inwendig via inname.

Verschil etherische olie: dit moet je weten over kwaliteit

Wist je dat de ene etherische olie de andere niet is? Op deze site kun over verschil etherische olie lezen en ontdekken hoezeer de kwaliteit van etherische olie verschilt. Voordat je tot de aanschaf van etherische olie overgaat, is het goed om je te verdiepen in de kwaliteit olie die je kunt verwachten. Het is van belang dat de olie echt essentieel is, om de gezonde werking van de olie optimaal te kunnen benutten. En niet voor teleurstellingen te komen staan. De informatie hieronder is met recht ‘essentieel’ te noemen…

De etherische olie van doTERRA is van een ongekend hoog kwaliteitsniveau, zodat de  gezondheidskundige effecten optimaal kunnen zijn.

Verschil etherische olie uitgedrukt in niveaus

1. 100% synthetisch
Het laagste kwaliteitsniveau toegestaan in parfums, is dat de bestanddelen 100% 
synthetisch zijn. In parfum zijn alle bestanddelen synthetisch of de natuurlijke bestanddelen 
zijn door mensen nagemaakt. Door deze synthetische bestanddelen of toevoegingen hebben veel mensen reacties op parfums.
Een flesje van dōTERRA etherische olie heeft tussen de 20 en 50 bestanddelen met medisch voordeel. Frankincense bijvoorbeeld heeft bestanddelen die ontstekingsremmend zijn.

2. Voor in ons eten
Het volgende niveau van kwaliteit is het niveau dat toegestaan is in ons eten. Het moet voldoen aan de GRAS-normering (Generaly Regarded As Safe). Dit wordt algemeen beschouwd als
 een veilige norm.

3. Voor therapeutisch gebruik
Het derde niveau is de therapeutische graad. Deze wordt gebruikt door masseurs, natuurgenezers en door mensen thuis voor medische doeleinden. Deze hebben de “industriestandaard”.
Dit betekent dat de etherische olie de gaschromatograaftest moet doorstaan. Deze test controleert of alle bestanddelen die in de olie thuis horen aanwezig zijn. Doorstaat de olie deze test dan mag deze gelabeld worden als 100% puur. Het vreemde is alleen dat er in goedkope en dure winkels etherische oliën zijn met dit label.
En dit komt omdat, ondanks dat dit een goede en belangrijke test is, het 3 grote minpunten heeft:
– De test controleert niet of er iets extra’s in de olie zit zoals toevoegingen, pesticiden, herbiciden of onkruid dat meegekomen is tijdens het oogsten.
– De test controleert niet of de bestanddelen 100% puur en natuurlijk zijn, ze kunnen dus synthetisch zijn.
– De test controleert niet of het precieze aantal bestanddelen aanwezig zijn in de essentiële olie. Dit is heel belangrijk.
Een Russisch onderzoek heeft uitgewezen dat het bestanddeel dat het meest effectief is bij epileptische aanvallen Alpha Pinene is. Dit bestanddeel wordt veel gebruikt in medicijnen o.a. in verband met antibacteriële eigenschappen. Alpha Pinene vind men o.a. in Frankincense. Om werkzaam te zijn is de juiste hoeveelheid hiervan nodig, namelijk 40%. Een olie met slechts 10% van dit bestanddeel zal dus niet dezelfde resultaten geven.

Kortom, het verschil etherische olie is groter dan je wellicht dacht.

CPTG is dōTERRA’s standaard voor de kwaliteit van haar oliën
Naast de gaschromatograaftest, doet dōTERRA ook een massaspectrometrietest. Deze test de 3 aangegeven zaken die niet in de andere test gezien worden. De oliën die deze test doorstaan zijn werkelijk 100% puur.
dōTERRA is het enige bedrijf dat alle partijen oliën die zij binnen krijgt laat testen met deze twee testen in onafhankelijke laboratoria.

lees meer