Exposant

za 16 – 11.35-12.25 – Cranio – Laat je raken!

Eventbrite - Za 16-03-2019 tickets entree/workshops Massage-Complementairbeurs

CV docent:

Karin en Maarten hebben beiden een praktijk voor craniosacraal therapie. Van origine zijn ze fysiotherapeut.

Karin: Het werken met mensen vind ik heerlijk. In de loop van de jaren ben ik steeds meer van behandelen naar begeleiden gegaan. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens zijn eigen kracht heeft. Als mensen daar niet (meer) goed bij kunnen, help ik ze graag om die (weer) te vinden. Zelf heb ik mijn eigen kracht ook in de verbinding met anderen gevonden. Heerlijk vind ik het om die rijkdom over te mogen dragen. Ik geniet als mensen hun eigen antwoorden vinden of dat nou binnen de CST, de supervisie of in het lesgeven is. Als mensen vanuit hun eigen levenskracht en passie tot bloei kunnen komen, wordt de wereld daar weer een stukje mooier van. Mijn passie voor boeken en kennis, mijn nieuwsgierigheid en het altijd ‘precies het naadje van de kous’ willen weten, zet ik in voor het instituut in het ontwikkelen van onderwijs en het verder onderbouwen van de CST. Ik verheug me er op ook jou te ontmoeten op je levens- en ontwikkelingsweg en daarin een klein stukje met je mee te kunnen lopen.

Maarten: Craniosacraal therapie is mijn grote passie. Al tijdens mijn studie liep ik tegen de beperkingen van het vak fysiotherapie aan. Vragen als; hoe kan het dat lichamelijke klachten na een aantal weken steeds weer terug komen? Hoe kan het dat iemand met een te verwerken verlies, lichamelijke klachten ontwikkeld? En waarom krijgt de ene persoon dat wel en de andere niet? Pas tijdens het volgen van de opleiding craniosacraal therapie kreeg ik antwoorden op mijn vragen. Daarnaast ben ik ontzettend dankbaar dat de opleiding mij, letterlijk, een stem heeft gegeven. Ik heb me ontwikkeld van een ‘onzichtbare’ student tot iemand die met ontzettend veel plezier, enthousiasme en passie deze prachtige therapie als docent doorgeeft. Het liefste wat ik doe is jou in mijn enthousiasme en passie meenemen in de craniosacraal therapie. Dan kun jij je ook ontwikkelen tot een completere therapeut en een rijker mens.

Workshopuitleg onderwerpen:

Craniosacraal therapie: in verbinding met je lichaam vind je jezelf!

Door Cranio leren mensen zichzelf te voelen en weer in contact te komen met wie ze in wezen zijn.

Verbinding vanuit het lijf
In de Cranio behandel je geen symptomen en klachten, maar je verbindt je met de hele mens. Een ziekte vraagt niet alleen om een medische behandeling of het wegnemen van een klacht. Door te luisteren naar wat een symptoom eigenlijk te vertellen heeft, door te werken met de eigen wijsheid van het lichaam, kun je op een diep niveau met mensen werken en worden klachten opgelost.

Cranio raakt
Aanraken is bij Cranio werkelijk contact maken. Het is subtiel lichaamswerk dat diep doorwerkt in het bindweefsel. In de Cranio noemen we deze manier van aanraken: versmelten met het weefsel. Het bindweefsel verbindt alle structuren in ons lichaam. Het vangt spanning op en heeft lichaamsgeheugen. Als de belasting te groot wordt, houdt het bindweefsel fysieke en/of emotionele spanning vast, zonder dat je je daar bewust van bent. Het lichaam kan dit lang volhouden en compenseren. Tot het moment dat de grens bereikt is: dan ontstaan er klachten van uiteenlopende aard. Tijdens een behandeling met Cranio krijg je de mogelijkheid om de opgeslagen spanning los te laten. Je ontdekt dan wat deze spanning te betekenen heeft. Zo ontdek je ook dat er nieuwe mogelijkheden zijn. Cranio helpt om de ruimte in je lichaam te herstellen, om jezelf weer te voelen, om meer vrijheid in jouw leven te ervaren.

Kom luisteren, maar vooral ervaren in onze workshop over craniosacraal therapie en beleef wat het voor jou kan betekenen als mens en als professional.

Opleiding en na/bijscholing
Het Upledger Instituut biedt een vierjarige beroepsopleiding aan in de craniosacraal therapie. Daarnaast is het mogelijk, afhankelijk van je vooropleiding, een verkort traject cranio te volgen of na- en bijscholing te doen op het gebied van lichaamsgericht werken.

Tijdindeling:
5 min: welkom
15 min: theorie – cranio in vogelvlucht
20 min: praktijk – ervaren wat cranio is
5 min: vragen en afronding

Algemene Informatie:
Opleider: upledger.nl
Docent: Karin van Deelen en Maarten Slutter
Stand: 115
Welke onderwijsvorm: Theoretisch en Praktisch
Duur: 50 minuten
Prijs: 10,- in de voorverkoop via de site en 15,- aan de kassa.
Als je na de workshop besluit om je in te schrijven voor de basisworkshop bij het Upledger Instituut, dan krijg je deelnamekosten terug.
Maximaal aantal deelnemers: 20

Als docent of opleiding ben ik aangesloten bij de volgende vak/branchevereniging: RCN/CRKBO