Combineer Massage, Complementair en Schoonheid!

Weet jij wat er schuil gaat onder de huid? En kun je je voorstellen dat sommige aandoeningen het zelfbeeld en de kwaliteit van leven beïnvloed? Gelukkig kun jij als beautyprofessional veel meer betekenen dan alleen behandelaar zijn van huidaandoeningen.

DE PSYCHISCHE IMPACT VAN EEN HUIDAANDOENING

Een goede intake om erachter te komen hoe iemand zich voelt, is essentieel waarna jouw aanpak hoe deze persoon te behandelen veel dieper kan gaan. Zo kun je voeding en leefstijl, diverse massages, adem-, ontspanning -, klankschaal-, therapie, maar ook  pijnbestrijding, NLP, Chinese geneeskunde onderdeel maken van jouw salon, maar we besteden we ook aandacht aan ‘persoonlijke groei’ en ‘je salon centraal’.

Massage inzetten bij tal van problemen

Massage kan ingezet worden bij tal van problemen die jij in je salon tegen kan komen en heeft grote effecten op de afvoer van vocht en afvalstoffen, op activering van onze afweercellen, op pijndemping en op balans in het vegetatieve zenuwstelsel en is een sterk werkend alternatief bij herstel van oververmoeidheid of burn-out. Het bespoedigt een herstel bij rusteloze benen, stress- en stressgerelateerde klachten, oedeem bij (sport) blessures, allergie, sinusitis, artrose en reuma, tijdens zwangerschap, overbelaste spieren, ADHD, slaapproblemen, hoofdpijn, detox, darmklachten en huidproblemen zoals eczeem. Op de beurs zijn diverse opleiders aanwezig die jou graag over hun behandeling vertellen en dit laten ervaren. Denk aan diverse massages; voetreflexologie, cupping, lymfedrainage, en diverse beautymassages.

De kracht van het werken met Holistische of Energetische Therapie 

Een waardevolle aanvulling voor tal van functies in de zorg maar ook een op zichzelf staande therapie voor in je salon. Het verrijkt je op professioneel en persoonlijk vlak. De westerse cultuur is gericht op bestrijding, Holistisch en Energetisch wil zeggen het activeren van het innerlijk kompas op zelfgenezing. Zo simpel als dit klinkt, zoveel terrein moet er nog gewonnen worden. Healing Touch methodes veroveren steeds meer plek in de reguliere en alternatieve zorg. Het vergroten van het zelfgenezend vermogen door handen die helen wordt steeds meer omarmd. Energieblokkades worden weggenomen waardoor vitale energie door het lichaam kan stromen. Masseurs en fysiotherapeuten, verzorgenden en verplegenden, consulenten en coaches zetten deze specifieke doeleinden al in, waarom de schoonheidsspecialiste nog niet?

Buitenlandse massagetherapeuten voor het eerst in Nederland!

We belichten er drie die voor de schoonheidsspecialisten uitermate interessant zijn 
Konstantina Makri, een Griekse godin ;>) inmiddels een veelgevraagd docent over de hele wereld. Zij biedt professionele therapeuten de kennis om hun technieken en vaardigheden te verbeteren om onderscheidend en speciaal te zijn in deze enorme wellness industrie. Zij geeft een workshop én cursus (op 16 en 17 maart na de beurs) ‘Greek God’s Spirit’, een droge borstelmassage met witte kleipoeder, nieuw voor elke schoonheidssalon in Nederland! En ‘A world’s Massage Champion Gua-Sha Deep Tissue full body Therapy’.
Sabah Arbia stamt uit een Algarijnse Tuareg-familie, massage werd haar met de paplepel ingegoten. Voortdurend op zoekt naar kennis deelt zij haar expertise van esthetische tot therapeutische zorg en combineert zij verschillende technieken. Zij geeft tijdens de beurs een workshop ‘The freestyle Asian Massage, a combination; Shiatsu, Ayurveda energetic massage, cupping technique and aromatherapy’ en op 16 maart een 1 daagse cursus met hetzelfde onderwerp.
Violeta Munteanu is een massage-expert van wereldklasse. Ze is jury in internationale massagecompetities, organiseert massage-workshops over de hele wereld en adviseert hi-end spa’s waar ze nieuwe massagetherapieën voor ontwikkelt. Zij geeft de workshop ‘Wellness Joya wooden tool – EnJoy by Violet Effect’.

 

en boek je tickets !

3 Artsen als Keynote sprekers

vr 13 – 13.45-14.35 – Dr Toonstra; Hoe gaat u verontrustende moedervlekken in uw praktijk herkennen? Ieder mens heeft gemiddeld 20 tot 30 moedervlekken. In uw dagelijkse praktijk zult u ze regelmatig tegenkomen. Sommigen hiervan kunnen overgaan in huidkanker (melanoom). Aanknopingspunten om deze te herkennen worden uitgebreid besproken. In de lezing wordt aan de hand van een groot aantal beelden uitleg gegeven over verschillende soorten moedervlekken, atypische moedervlekken en het melanoom. Een melanoom kan echter ook ontstaan buiten een moedervlek om. Om deze te kunnen herkennen worden eveneens aanknopingspunten aangereikt.

vr 13 – 11.35-12.25 – ‘Wat u niet mag weten over uw gezondheid’ Dokter Niek van Ruiten vertelt aan de hand van het boek van Gábor ‘Censuur – Wat u niet mag weten over uw gezondheid’.  Dr Gábor Lenkei liep tegen een groot aantal methoden aan die spectaculaire resultaten hadden geboekt, maar waarvan hij in de zes jaar dat hij medicijnen had gestudeerd nooit had gehoord. Hij maakte kennis met voedseltherapieën, acupunctuur, homeopathie en andere alternatieve geneeswijzen. Hij onderzocht hun effectiviteit en vaak bleek dat ze veel effectiever waren dan de reguliere therapieën die hij kende.

za 14 – 11.35-13.30 – Magnesium van levensbelang: legt bekend arts en magnesiumexpert Richard M. Danel uit. Een aansprekend college waarin de deelnemers aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke feiten leren: hoe magnesium behoort tot de drie zogenoemde ‘Life Essentials’. 70% Van de Westerse wereldbevolking kampt met een chronisch magnesiumtekort en de gevolgen hiervan zijn gezondheidsbedreigend! Primair doel is om de deelnemers te leren wat magnesium doet en wat een tekort hiervan voor de gezondheid betekend. Ook wordt er geleerd wat hieraan te doen is en hoe we de opgedane kennis kunnen toepassen in de praktijk en op de clientèle kan worden overgedragen.

Voeding & Lijfstijl

Voeding, leefstijl en supplementen kun je onderdeel van je praktijk maken. Gezond en bewust eten is de trend. 3Care is een Opleiding-instituut dat jou aanmoedigt om voeding & leefstijl een primair onderdeel te maken van de behandeling. Hun concept is nieuw op gebied van gezondheid. Ook tal van voedingssupplementen kun jij onderdeel laten zijn van jouw salon. Het is immers een extra bijverkoop ter ondersteuning en je bindt cliënten nog meer aan je! Neem bijvoorbeeld VegaQura een betere gezondheid en mooiere huid begint bij schone darmen. Nurin zegt dat suppletie onontbeerlijk is voor iedereen! De Zuci-Infusions theeën werken stuk voor stuk helend en balancerend op de chakra’s en de Zuci-Blacks zijn meer op mind-niveau actief. Diverse opleiding-instituten gericht op het bevorderen van het zelfherstellend vermogen door voeding & leefstijl primair onderdeel te maken van de behandeling. Bijvoorbeeld A Wellness revolution  maakt van jou een Health&Wellness Coach een opleiding die praktisch les geeft zodat je dit succesvol in je praktijk start. Of volg de gratis lezingen ‘Leefstijlcoach – Leefstijltherapeut: HIP of HYPE’  of ‘Zet Voeding & Leefstijl primair in de salon en help het zelfherstellend vermogen te verbeteren’ of ‘Gezondheid is een proces – geen bestemming’!

Beauty & Nature

Heel veel standhouders zijn vertegenwoordigt op het gebied van essentiële oliën, onttrokken aan planten, zonder toevoeging van kunstmatige stoffen, dus 100% natuurlijk. Zij vertellen jou wat je moet weten over kwaliteit. Het verschil etherische olie is groter dan je wellicht dacht. Je kunt essentiële oliën gebruiken voor een veelvoud aan ongemakken, zoals bijvoorbeeld slechte nachtrust, hooikoorts, een druk (vol) hoofd, bij een hormonale dis-balans of om de longen te versterken. Hoe goed essentiële oliën ook lichamelijke ongemakken kunnen helpen oplossen of verminderen, het is altijd verstandig om daar meerdere behandelvormen bij te betrekken. ChicaMica Health Beauty&SPA, Volatile, Weleda, Chi, Pure & Organic skinfood,  ze zijn er allemaal! Op de beurs worden diverse behandelvormen gepresenteerd; Aromatherapie, Bach Bloesem Remedies, Edelstenen en hoe deze samen in te zetten. Natural Upgrade heeft een energetische verzorgingslijn. Elk product is energetisch gecodeerd met rustgevende, liefdevolle en verlichtende energie, bij gebruik van deze producten kan het jouw aanwezige energie ondersteunen en versterken.

Inkoop

WikkelCare is nieuw, een Therapeutische wikkel, de Ghara is gemaakt van biologische katoen en pure schapenwol en wordt met energetische oliën en of biologische kruiden om het te behandelen lichaamsdeel gewikkeld. heerlijk om nieuwe behandelingen te geven.
Pastra, verkoopt, ontwikkelt en reviseert hoog/laagbanken, behandeltafels en aanverwante medisch gerelateerde producten. (ook tweedehands)
Zorgkleding.nl levert leuke, hippe en fijnzittende natuurlijke materialen kleding voor de medische en zorg sector.

Onderneem slimmer en succesvoller, niet harder!

Lezingen en workshops helpen jou succesvoller te ondernemen, geven je meer vertrouwen in jezelf en je salon, bieden jou inzicht en oefeningen hoe jij je kunt ontwikkelen.Vraag jij zelf weleens af of je nog harder moet werken om door te breken? Stop! Voel je niet langer opgejaagd door een bedrijf dat je leven volledig beheerst. De controle weer de baas, run relaxt en rustig je salon en verdien meer door een geoliede machine. Tijdens de beurs veel advies en hulp bij het vinden en behouden van klanten, een beter boekhouding en meer omzet. ook stands met eenvoudige, doelgerichte oplossingen voor de cliëntadministratie, dossiervoering en facturatie voor jouw praktijk. De lezingen ‘Een kei van therapeut/coach, maakt je nog geen goede ondernemer’, of ‘ Maak van je Passie een winstgevend bedrijf’ of ‘Met zakelijk zelfvertrouwen een goedlopende praktijk opbouwen’!

Kom jouw beroepsuitoefening professionaliseren, uitbreiden of starten 

Til jezelf en je salon naar een hoger level tijdens de Massage-ComplementairVakbeurs op 13 en 14 maart in het EXPO Hoevelaken. Ontdek het nut van expertise en integratie van aanvullende producten, praktijkprofessie en behandelingen in je dagelijkse werkzaamheden. Een beurs vol inspiratie, behandelingen, demonstraties, concrete ideeën en nieuwe ontmoetingen en dagelijks 42 (ook gratis) workshops/lezingen.

 

Voor meer informatie –> www.sooner.nl
Profiteer je van extra korting! Boek met de code schoonheid en betaal ipv €12,- slechts €7,- entree. Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.