Exposant

za 16 – 10.30-11.20 – Bloedzuigertherapie: herstellen door prik van ingenieuze biologische apotheek.

Eventbrite - Za 16-03-2019 tickets entree/workshops Massage-Complementairbeurs

Andrea Scholand. Sinds 1994 bestaat in Nordhorn een natuurlijke healing praktijk die internationaal wordt bezocht, vooral door Nederlanders. De reden is dat een definitie van het beroep “arts” anders ligt in Duitsland. Hele generaties van families zijn haar patiënten. Ons leven vandaag de dag wordt bepaald door de drukte, een perfecte cocktail om lichaamMijn motto is: TIJD VOOR UW GEZONDHEID. en geest uit balans te brengen. Het goede nieuws is dat ons lichaam zelf heel veel weet over gezondheid, we hoeven alleen maar te luisteren. Geef jezelf de kans om te doen! Naast haar enorm drukke praktijk is Andrea verbonden als docent een het Biebertaler Blutegelzucht GmBH

 

 

 

 

Sabine Hahn werkt al tientallen jaren als natuurgeneeskundig therapeute. In deze tijd heeft ze naast jarenlange ervaring ook een ijzersterke naam opgebouwd in de:
• Hirudo therapie • CEASE therapie • Vaccinaties • Haarmineraalanalyse (nieuw!) • Causolyte therapie • Timewaver • Celine therapie (magneetveldtherapie)
Naast haar enorm drukke praktijk is Sabine verbonden als docent een het Biebertaler Blutegelzucht GmBH

Deze workshop gaat over de Hirudo-/Blutegeltherapie, beter bekend als de bloedzuigers een oude remedie in de moderne geneeskunde. Al sinds de tijd wanneer mensen zich voor het allereerst begonnen te verdiepen in de kunst van het genezen, hebben medicinale bloedzuigers (Hirudo medicinalis) steeds een belangrijke rol gespeeld. Elke behandeling werkt dieper en beter nadat de bloedzuiger haar werk heeft gedaan! Op het eerste zicht lijkt het misschien niet echt compatibel met de moderne geneeskunde, maar bloedzuigers maken wel degelijk een inherent deel uit van de hedendaagse gezondheidszorg. De moderne biochemie is er achter gekomen welke actieve farmaceutische stoffen en mechanismen zich in het speeksel van de bloedzuigers bevinden. In die mate zelfs, dat de vroegere twijfel betreffende de geneeskrachtige efficiëntie van de bloedzuigers nagenoeg volledig verdwenen is en de vooroordelen tegen dergelijke behandeling als zou het gaan om middeleeuwse kwakzalverij, naar het rijk der fabelen verwezen is.

Bloedzuigers worden al meer dan 3000 jaar voor de behandeling bij mens en dier ingezet. De bloedzuiger is een biologische apotheek, met een aantal werkzame stoffen die ook worden gebruikt in sommige geneesmiddelen van de traditionele geneeskunde. De natuurlijke combinatie van de werkzame bestanddelen is echter uniek. In onze workshop krijgt u een overzicht over de achtergrond van de behandeling, en aan de hand van diverse voorbeelden uit de praktijk maakt u kennis met een heel eenvoudige en tegelijkertijd bijzonder krachtige en werkzame therapie. Zowel acute als chronische klachten kunnen snel en doeltreffend worden behandelt.

Tijdindeling

5 min voorstellen.
20 min introduceren bloedzuiger therapie in het theoretisch gedeelte. Deze omvatten de oorsprong, de anamnese, indicaties / contra-indicaties, werkingsmechanisme, de in het speeksel aanwezige stoffen van de bloedzuiger (biologische apotheek), lokale-/systematische aanpak van de behandeling … en de beet van de bloedzuiger doet geen pijn.
2o min Hoe worden bloedzuigers toegepast. Meer case studies van patiënten maken het plaatje compleet en geven de deelnemers een goed afgerond beeld van de behandeling met bloedzuigers. Wij hopen u als deelnemer zodanig te overtuigen dat u net zo enthousiast wordt als wij!
5 min afronding en vragen

Algemene Informatie

Opleider: Biebertaler Blutegelzucht GmBH
Stand: 21
Docent: Sabine Hahn en Andrea Scholand
Welke onderwijsvorm: Theoretisch
Duur: 50 minuten
Prijs: 10,- in de voorverkoop via de site en 15,- aan de kassa
Maximaal aantal deelnemers: 50

Als docent of opleiding ben ik aangesloten bij de volgende vak/branchevereniging: CAT