Exposant

Biebertaler Blutegelzucht GmbH (stand 21)

Kortingscode entreekaart

bloed

Nieuwe Stappen – Op Oude Wegen. Hoe een 300miljoen jaar oud diertje zijn plek verovert in de moderne geneeskunde.

Hij is klein, Hij is zwart. Hij is zacht. En iedereen vindt hem eng. Iedereen?
Nee gelukkig zijn die tijden voorbij. Lang niet iedereen schrikt meer als er overwogen wordt, om bij bepaalde klachten bloedzuigertherapie in te zetten.

De medicinale bloedzuiger (Hirudo Medicinalis) heeft zijn weg terug gevonden binnen de moderne geneeskunde. Hij wordt binnen de reguliere geneeskunde vooral ingezet bij amputatie en transplantatie chirurgie. Op alternatief vlak zijn de hoofdindicaties vooral gewrichtsklachten, alle pijn- en ontstekingsprocessen, maar ook wondgenezingsstoornissen en doorbloedingsproblemen horen bij het breed scala voor de inzet van onze “kleine zwarte vriendjes”.

Op onze stand hebben wij levende bloedzuigers om u uitleg te kunnen geven, hoe deze snelle en bijzonder boeiende methode werkt. Met slechts weinig behandelingen zijn zeer goede tot uitstekende resultaten te bereiken. Twee Hirudotherapeuten met bij elkaar bijna 40 jaar ervaring, staan u graag te woord en kunnen samen met u kijken, of en hoe bloedzuigertherapie als aanvullende behandelmethode geïntegreerd kan worden in uw praktijk. Maar ook als u op zoek bent naar een behandeling voor uw specifiek klachtenbeeld, bent u welkom voor informatie. De unieke samenstelling van de speeksel van de bloedzuiger, die tijdens het zuigproces wordt afgegeven in de wond, maakt de inzet bij een breed scala van ziekten
Van harte welkom!

www.blutegel.de