Exposant

vr 15 – 13.45-14.35 – Anamnese, onderzoeken die jij als therapeut mag doen, ook onderzoeken die bij een arts behoren

Eventbrite - Vr 15-3-2019 tickets entree/workshops Massage-Complementairbeurs

Sabine Theresia Schmitt heeft een schoolse opleiding tot Heilpraktiker in Duitsland gevolgd en is sinds 2008 werkzaam als Kinesiologische Gesundheitsberaterin. Sinds 2015 is ze maag- en darm-specialist. In samenwerking met artsen heeft ze de Schmitt 2.0 Detox-Basis Kuur ontwikkeld, die de samenwerking tussen verschillende disciplines bevordert. Ze ondersteunt therapeuten en artsen met haar expertise in Detox, voedingsoptimalisatie en suppletie. In 2016 heeft ze een werkgroep DETOX voor therapeuten en artsen opgericht. Voor afspraken en meer informatie ga naar www.s-avena.de.

Workshopuitleg onderwerpen:

Hoe moet een grondige anamnese van een cliënt eruitzien om de oorzaak van een ziekte of van bepaalde symptomen te vinden en een effectieve therapie hiervoor te kunnen bepalen?

De mens is een complex wezen. Pas als we de individuele stukjes van de puzzel van onze cliënt bij elkaar voegen zien we hem in zijn geheel, zo kunnen we beperkingen en belastingen opsporen en een succesvol therapieplan ontwikkelen. De puzzelstukjes bestaan uit een grondige anamnese met persoonlijke informatie (ziektes van de ouders, geboorte, familie/relatie, levensomstandigheden, beroep, symptomen/beperkingen/ziektes, operaties, implantaties, vaccinaties, medicaties, tatoeages, voeding, intoleranties, allergieën, stress (ook financieel, familiair), traumata, neurologische klachten, concentratievermogen, etc.), lichamelijke onderzoek (met palpatie van fascia en musculatuur, onderzoek van gang en houding, lidtekens, zenuwentest, etc.) alsmede laboratorium tests (genetisch, bloed, urine, ontlasting, insuline, zonulin, virussen, bacteriën, parasieten, schimmel, protozoën, etc. ) en een grondige gebitsonderzoek (door een tandarts met DVT) (amalgaam, implantaties, metalen vullingen/kroon, NICO’s, wortelbehandelingen, ontstekingen, etc.).

Afhankelijk van de opleiding die een therapeut heeft gevolgd is hij bevoegd en verplicht een bepaalde anamnese te doen. De Missing Link ligt in de grondige anamnese –en dat maakt een samenwerking tussen de verschillende disciplines onmisbaar . In deze lezing stel ik je verschillende onderzoeken voor, die je als therapeut wel mag doen en ook de onderzoeken die bij een arts behoren. We bespreken en aantal symptomen en ziektes en welk onderzoek naar de oorzaak en een effectief therapieplan zal kunnen leiden.

In deze lezing ontvang je verschillende documenten om net als Sherlock Holmes aan de slag te kunnen gaan.

Tijdsindeling:
5 min. voorstellen
30 min. inhoudelijke lezing met uitleg documenten
10 min. vragen beantwoorden
5 min. afronden

Algemene Informatie:
Opleider: www.s-avena.de
Docent: Sabine Theresia Schmitt
Stand: marktplein
Welke onderwijsvorm: Theoretisch en Praktisch
Duur: 50 minuten
Prijs: 10,- in de voorverkoop via de site en 15,- aan de kassa
Maximaal aantal deelnemers: 42

Als docent of opleiding ben ik aangesloten bij de volgende vak/branchevereniging:
BDH (Bund Deutscher Heilpraktiker)