Exposant

vr 15 – 13.45-14.35 – Aanraken met Voelende Handen, Feldenkrais methode

Eventbrite - Vr 15-3-2019 tickets entree/workshops Massage-Complementairbeurs

CV docent:

Caro van Iersel is Feldenkrais docent sinds 1991. Zij heeft een praktijk in Almere (Almere Feldenkrais & Fysio) en geeft daarnaast les in de Feldenkraisopleiding in Amsterdam en in opleidingen in het buitenland.
“Feldenkrais blijft inspireren om te leren en de kwaliteit van leven te verbeteren, zowel voor mijzelf als voor de mensen waar ik mee werk.”

Workshopuitleg onderwerpen:

Wanneer je iemand aanraakt, is het belangrijk dat je met je handen ook kunt voelen; voor echte aanraking is het contact wederzijds. Voelende handen zijn niet gespannen, niet verkrampt, niet zwaar . . . ze zijn zacht en aanwezig, zonder te wegen.

Hoe gebruik je je lijf zodanig, dat je handen kunnen voelen, in contact kunnen blijven en hun werk kunnen doen. Liefst de hele dag, zonder vermoeid te raken.
In deze workshop onderzoeken we het gebruik van je handen en je armen en de verbinding met de rest van jezelf. Aan de hand van kleine (en vaak ongewone) bewegingen binnen de grenzen van je eigen comfort, ontdek je verbindingen die een soepeler en efficiënter bewegen tot resultaat hebben.
Deze les wordt ‘Awareness Through Movement’ genoemd en wordt gegeven zittend op een stoel.

De Feldenkrais Methode, ontwikkeld door Moshe Feldenkrais (1904-1984, ingenieur, judomaster en bewegingsexpert), helpt je op ingenieuze wijze bewust te worden van je gewoonten en je mogelijkheden door middel van bewegen. Het gaat hier niet om correctie, maar om leren over jezelf door het ervaren van je diverse mogelijkheden, zoals we als nieuwsgierige baby deden bij het ontwikkelen van onze (motorische) vaardigheden.

P.S. Behalve voor voelende handen, gaat het bovenstaande ook op voor musicerende-, handwerkende- en computerbesturende handen

5 minuten: Welkom en introductie
5 minuten: Theoretische achtergrond en introductie/instructie voor praktijk
15 minuten: Praktijk-bew.les deel 1
5 minuten: Ruimte voor reacties en vragen
10 minuten: Praktijk-bew.les deel 2
10 minuten: Conclusies en ruimte voor nabespreking, reacties/vragen.

Algemene Informatie
Opleider: feldenkrais.nl
Docent: Caro van Iersel
Stand: 51
Welke onderwijsvorm: Theoretisch en Praktisch
Duur: 50 minuten
Prijs: 10,- in de voorverkoop via de site en 15,- aan de kassa
Maximaal aantal deelnemers: 40