Exposant

Lotus, Lotusbeurs

lotus

Lotus bestaat niet meer

Lotus was de grootste beurs voor Body, Mind en Soul.

Aan alle goede dingen komt een eind, helaas ook aan een unieke en bijzondere beurs die al meer dan dertig jaar bestond. Ze schreven het volgende;

We hebben het besluit moeten nemen om te stoppen met de Lotusbeurs, voorheen Onkruidbeurs. Een makkelijke beslissing was het niet want we hebben al die jaren met veel plezier en grote betrokkenheid de Lotusbeurs georganiseerd. In die periode hebben we inspirerende mensen leren kennen, leerzame ontmoetingen gehad, mooie gesprekken gevoerd en het idee om dat achter ons te laten is moeilijk verteerbaar. Maar de cijfers geven de doorslag, het is helaas niet meer mogelijk om de Lotusbeurs op hetzelfde niveau te blijven organiseren.

Zelfs midden in de crisis  hebben we veel bezoekers gehad, de aantallen zijn zelfs licht gegroeid, dus de belangstelling voor de Lotusbeurs is groot. Maar elk jaar is het moeilijker om voldoende exposanten aan te trekken. Een van de verklaringen daarvoor is dat de vergoeding van alternatieve geneesmiddelen en geneeswijzen door de regering en de zorgverzekeraars sterk is beperkt. Wellicht daardoor is onze vaste kern van deelnemers uit de opleidingensector sterk teruggelopen. We merkten steeds meer dat de standprijs voor exposanten die producten verkopen een belemmering was. “We krijgen het er niet uit” was een veelgehoord argument. De voor de hand liggende oplossing, de prijzen verlagen is echter geen optie. De vaste kosten om de Lotusbeurs te organiseren in een goede locatie met veel lezingenzalen, parkeermogelijkheden enz. zijn hoog en worden elk jaar hoger. Doorgaan in Expo Houten is niet meer mogelijk en we willen ook geen afbreuk doen aan het concept en inleveren op kwaliteit. Dus blijft er niets anders over  dan te stoppen met de Lotus.

Onze Lotusjaren vormen samen een mooie reis met mooie herinneringen, we zijn blij dat je deze reis met ons hebt willen maken. Het gaat je goed.

Een alternatief zou een bezoek een de Massage-Complementairvakbeurs zijn, ieder 3e weekend in maart in het EXPO Houten. www.sooner.nl