Exposant

2-Daagse cursus Een diepe kijk in de ziel van Thai massage

CV docent:
Hai mijn naam is Howdy Tio en ik leef als Bodyworkartist en wat ik doe noem ik ‘Awareness In Motion’.

Mijn benadering is het van volgen van principes en handelen in het moment.
Met dit als basis “zie” ik hoe de connecties lopen in het lichaam en weet dan welke techniek optimaal te gebruiken is.
Het kunnen zien en voelen wat het lichaam/mind nodig heeft en daarop inspelen.
Hiermee kan je de (dis)connectie volgen aan de hand van Biodynamics (hoe het lichaam zich verhoudt)

Mijn werk en zienswijze komt voort uit Thai massage van Ajahn Pichest (Chiang Mai), Internal martial arts Ismet Himmet(WDP-China), Shiatsu, Chi Nei Tsang van Khun Ni(Chiang Mai), Chinese geneeskunde, Cranio Sacraal training (Rosemary), diverse meditatie trainingen, Ayahuasca.

Verder geef ik workshops/trainingen in Thai massage, stoelwerk, bewustzijns trainingen, bodywork begeleider in retreats, Taiji, movement training, voor bedrijven en particulieren in Nederland en buitenland en ben gastdocent voor diverse opleidingsinstituten. ( Taiji, Bagua en Qigong geef ik in mijn school WDP Holland)

Let op neem je eigen matrasje/yogamat en een kussen mee. Trek makkelijk zittende kleding aan, breng je eigen lunch en drinken mee.

2 cursusdagen een diepe kijk in de ziel van Thai massage.
In deze 2 dagen zal je ervaren en voelen hoe snel en diep je contact kunt maken met het lichaam middels deze vorm van Thai massage.
Er wordt gekeken naar de natuurlijke organische principes van het lichaam i.p.v. technische technieken dat meestal een gelimiteerd framework heeft. De dynamiek zorgt ervoor dat jouw eigen lichaam een leidende factor heeft om de ander te dragen.

In deze cursus wordt gewerkt met de principes van Ajahn Pichest. Hij is een van de laatste overgebleven Thaise boeddhistische massage leermeesters. Deze cursus zal gebaseerd zijn op zijn principes. Zijn stijl is uniek en gebaseerd op intuïtief werken vanuit het hart.

De simpele basiswaarden zijn een gezond lichaam en geest en een ontspannen werkhouding gebruik makend van lichaamsgewicht en zwaartekracht. Een volledig gebruik van body awareness, meditatie en zelfzorg.

Elke dag bestaat uit 2 delen

DAG 1

10.00 – 13.00 Movement en structuur.
We gaan oefeningen doen die je lichaam en geest versterken in de vorm van Qigong en movement oefeningen. Daarnaast komen er oefeningen die je zwakke plekken aanpakt die je kunt versterken in je behandeling als masseur. Via het lichaam gaat het bewustzijn vergroot worden die je gevoeligheid en gronding tegelijkertijd laat groeien.
Bij elke training zal Howdy de (esoterische) theorie ook uitleggen die van belang is om het geheel te kunnen begrijpen.

13.00 – 14.00 Ombouw en ruimte voor vragen

14.00 – 17.00 Zitposities te gebruiken op een stoel
Met partneroefeningen op een gewone stoel kan je met simpele grepen iemand snel openen en ruimte geven in het lichaam door middel van gerichte stretches. Er zal veel worden behandeld, maar van belang is dat men de essentie gaat ervaren en voelen. Je zal merken hoe dynamisch en hybride Thai massage kan zijn zelfs alleen met zitposities die je overal kan inzetten.

DAG 2

10.00 – 13.00 Thai massage Pichest style
Waar deze stijl overwegend anders is dan andere stylen of technieken is dat er met basis principes wordt gewerkt. DE basisprincipes zorgen ervoor dat je vanuit probleemgerichtheid gaat werken i.p.v. van techniekgerichtheid. Hoe plaats je jezelf in een ontspannen structuur waar je je cliënt kan dragen, hoe blijf je zacht en ademend. Ogenschijnlijk simpel maar daar ligt juist de truck.
Om daar te komen moet je jezelf heel goed leren kennen en ontwikkelen.

13.00 – 14.00 Ombouw en ruimte voor vragen

14.00 – 17.00 Thai massage Pichest style
Ook de 2e helft van de dag zal in het teken staan van de simpliciteit met meditatieve diepgang.
De technieken zijn zo basaal dat ze makkelijk mee naar huis te nemen zijn om direct toe te passen.
Thai massage ontspant, laat de Qi lopen en verspreiden en geeft inzicht.

Het leren van deze mooie kunst kost tijd, maar met deze tools zal je leren begrijpen hoe waardevol dit voor je persoonlijke ontwikkeling is, naast dat je ook een diepgaandere ontwikkeling als bodyworker zult ervaren. Een mooie voorwaarde is het plezier hebben van de speelsheid in de kunst van Thai massage.

We hopen je in deze cursus te mogen ontmoeten en bij te staan om je te ontwikkelen als Thai bodyworker!

Prijs: € 185,- ( Kun je maar 1 dag dan is dat € 100 graag telefonisch contact)
Data: maandag 16 en dinsdag 17 maart
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: EXPO Hoevelaken, Koninginneweg 1
Let op neem je eigen matrasje/yogamat mee met een grote handdoek, trek makkelijk zittende kleding aan, breng je eigen lunch en drinken mee.