Exposant

2 daagse cursus (16/17-03) Ampuku – de kunst van buikmassage

Hi! My name is Goly and I’ve been a massage therapist in Israel since 1998.

2018 Gold medal winner in Iternational Massage Championship.

I studied various kinds of massage including Swedish, deep tissue and Thai massage. Then, from 2000 to 2005, I studied Anma & Ampuku and since then, I’ve only practiced Anma-Ampuku methods because I saw firsthand their strong impact on helping people’s healing process, on the physical and emotional aspects.
I’ve been assistant in Anma and Ampuku classes for 3 years and led various workshops.

Cursus Ampuku – de kunst van buikmassage

Goly geeft bij minimaal 6 deelnemers vóór 1 februari een 2 daagse cursus (14 uur) op maandag 16 maart en dinsdag 17 maart.

De workshop is Engelstalig 
LET OP neem je eigen matrasje/yogamat mee. 

Ampuku is een buikmassage die uit Anma kwam, ongeveer 400 jaar geleden, een techniek om emoties los te laten. Ampuku betekend “palpatie van de buik” en het is een methode van lichaamswerk die we toepassen op de HARA (het energiecentrum van het lichaam, de buik, waar alles begint en eindigt) aan de voorkant van de romp.
Ampuku heeft twee methoden, een die zich richt op het fysiologische aspect van aandoeningen en de ander op het emotionele aspect.

De hara (de buik) is niet alleen de bron van levensenergie maar ook het centrum van al je emoties en tevens middelpunt van je zwaartekracht. Onze ingewanden moeten allerlei voedsel verteren (ook dat waar de mens niet voor gemaakt is). Daarnaast krijgen je darmen ook heel wat emoties te verwerken en die zijn niet altijd makkelijk te ‘verteren’. Je buik protesteert en begint te rommelen, je voelt je fysiek en emotioneel niet lekker. Alles wat je meemaakt ligt opgeslagen in je lichaam en wel in je buik, de hara!
Meer en meer beseffen we dat onze hersenen niet als enige aan het roer staan van ons lichaam….

Ampuku buikmassage is gericht op het oplossen van spanningen in de buik en het middenrif. De buikmassage wordt over het algemeen als zeer aangenaam en ontspannend ervaren en kan daarnaast effectief zijn bij diverse klachten.

“… Als we op de patiënt de Ampuku oefenen, zal hun basis Ki beter stromen en stagnaties openen. Harmonie tussen de vitale organen zal toenemen, de bloedcirculatie zal soepeler zijn, gewrichten worden soepeler, spieren worden zachter, de huid wordt soepeler, eetlust verbetert, uitwerpselen en urine zullen soepel en regelmatig uitgaan, de kracht van het geheugen en de algemene vitaliteit verhogen … ”
~ Meester Ota ~

In deze workshop zullen we ons concentreren op de fysiologische methodologie en zullen we technieken leren die gericht zijn op het herstellen van het evenwicht en de harmonie tussen de interne organen.

Tijd: op beide dagen van 9.30 – 16.30 uur
Locatie: Expo Hoevelaken, Koninginneweg 1
Kosten: €240  voor 2 dagen
Weetje: kom in comfortabele kleding, eigen matje of matrasje én een middelgrote handdoek meebrengen, en je eigen lunch en drinken.
Min. aantal deelnemers op 1 februari om door te gaan met trainen: 6
Diploma na afloop: ja

In onderstaand filmpje komt ook Goly tijdens de worldchampion massage wedstrijden aan bod.

https://www.youtube.com/watch?v=RvOdTMSbjik&feature=youtu.be&fbclid=IwAR039s57xoJaQLbIvgWvCT8eu3T7qgacaFK_6fffqaSoKqcBxv4ufFzY2A4