Exposant

Dagcursus (16-03) The freestyle Asian Massage, a combination; Shiatsu, Ayurveda energetic massage, cupping technique and aromatherapy

CV docent Sabah Arbia:
De therapie van massage, welzijn door aanraking en planten is een verhaal dat teruggaat lang voordat ik werd geboren, afkomstig uit een Algerijnse Tuareg-familie waarin een lange rij vrouwen massage als kunst heeft opgericht.

Mijn eerste meester was mijn overgrootmoeder met wie ik een deel van mijn jeugd leefde en die de kennis had van voorouderlijke medicijnen. Naast mijn familietraining kreeg ik de kans om mijn knowhow te ontwikkelen met een Indiase meester uit Mauritius, die me kennis liet maken met Ayurveda en de Chinese geneeskunde. Dit stelde me in staat om persoonlijke therapie- en massagetechnieken te ontwikkelen, waarbij ik mijn handtekening creëerde via deze therapieën. Altijd in deze voortdurende zoektocht naar leren en kennis, behaalde ik eerst een certificering in shiatsu en vervolgens getraind door een van de grote meesters die vijftig jaar in de natuurgeneeskunde aan het oefenen waren. Ik behaalde een certificering als natuurgeneeskundige-iridoloog in de ” IRIS Blue ” -school. Hierdoor kon ik de aanpak van de patiënt beter begrijpen. Ik heb ook een certificering in aromatherapie afgerond. Als voorstander van natuurlijke producten, en om de mogelijke effecten van mijn therapieën te realiseren, realiseer ik me mijn eigen variabele synergieën, afhankelijk van de persoon die naar me toe komt. Ik creëer ook synergieën voor sommige apotheken in Brussel.

Ik heb andere studies gedaan toen ik jonger was, maar het leven bracht me terug naar mijn roots. Ik beoefen mijn beroep met passie, liefde, die ik graag deel. Won een gouden medaille in Freestyle Massage en zilveren medaille in alle categorieën in 2017, tijdens de IMA Iternational Massage Championship. Mijn expertise in verschillende therapiestijlen hielp me om de mens in zijn wereld te begrijpen. Van esthetische tot therapeutische zorg, ik combineer verschillende technieken zoals Ayurveda, Deep Tissues, Shiatsu, cupping, Gua Sha en Tuning Forks.

“Niemand is hetzelfde! We reageren allemaal anders, niet alleen van elkaar, maar ook door de tijd heen ”

“Wat vandaag goed voor ons is, hoeft niet noodzakelijk morgen te zijn. Daarom beschouw ik alle aspecten van het leven van een patiënt (levensstijl, medisch verleden, emotionele toestand, verwondingen …) belangrijk om de meest effectieve manier behandeling te kunnen bieden. Om mijn patiënt te helpen het ultieme welzijn te bereiken, werk ik op vele niveaus: emotionele, energiebalancerende en fysieke blokkades. ”

1 Daagse Cursus, Engelstalig

Sabah geeft bij minimaal 4 deelnemers vóór 1 februari een 1 daagse cursus (7 uur) op maandag 16 maart.

Tijdens deze cursus zal ik de geschiedenis en de gezondheidsvoordelen van elke therapie vertellen en de Theorie van de anatomiebehandeling en de belangrijke meridianen voor die 3 therapieën- analyse  (Ayurveda, shiatsu, cupping).. Ik combineer verschillende technieken, van esthetische tot therapeutische zorg waarbij ik mij richt op hoofd, schouders en het volledige lichaam. We stimuleren ook de zintuigen, wat bijdraagt ​​aan het genezingsproces en ons fysieke welzijn. Belangrijk instrument is zowel de preventie van ziekte als ook de behandeling van ziekten.

De meeste Aziatische massages gebruiken technieken die werken met de energiestroom of chi van het lichaam. Kortom, het doel is om evenwicht te creëren in iemands innerlijke elementen of chakra’s, zodat het lichaam wordt gereset. Dit in tegenstelling tot westerse massagetechnieken die meestal meer bedoeld zijn voor ontspanning.

  • De gezondheidseffecten van de ayurvedische massage die zal werken op de energieën, de emoties.
  • Hoe we met Shiatsu drukmiddelen inzetten die onmiddellijk spanning verlichten en een gevoel van comfort geven.
  • De cupping die met zijn zuigeffect snel knopen en verklevingen verwijdert en de ontstoken gebieden markeert.
  • Ook zal ik ingaan op het belang en het gebruik van oliën die de massage en de zorg die u aan uw cliënt biedt mogelijk versterkt.

Energetic massage
Tijdens een energetische massage werkt de masseur zowel op de spieren als op de energiestroom in uw lichaam. Deze energie is constant in beweging als gevolg van de invloed van de Yin- en Yang-polariteit, maar kan uit balans raken.
De langetermijneffecten van deze onbalans kunnen leiden tot lichamelijke en emotionele problemen, (ernstige) vermoeidheid en zelfs tot ziekte. Tijdens deze massage die ik combineer met Shiatsu, Ayurveda, Cupping en ter ondersteuning de aromatherapie  zul je niet alleen fysiek ontspannen, maar ook geestelijk.

Shiatsu is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam.

Ayurveda-massage
De Ayurveda-massage komt uit India. Het is een techniek met chakra’s en marma’s op het lichaam, die vergelijkbaar zijn met de acupunten in de Chinese geneeskunde. De massage richt zich op 107 grote marma’s die allemaal te vinden zijn op de kruispunten waar de gewrichten, botten, slagaders, pezen, vlees en aders elkaar ontmoeten. Dit is ook waar de meeste lichaamspijnen zitten. Ik  gebruik pure typisch massagetechnieken, waaronder tikken, kneden en knijpen. Sommige spa’s bieden twee therapeuten die tegelijkertijd aan één persoon werken, daarom noem ik het freestyle ayurvedische massage omdat ik verschillende technieken zal combineren.

Cupping
Bij ‘dry cupping’ oftewel de Chinese methode verwarmt de therapeut cupjes en plaatst deze op je huid. Door de onderdruk die dan ontstaat, blijft de cup aan je huid plakken. Het idee is dat je zo de doorbloeding stimuleert en spieren en bindweefsel los masseert. Het heeft tevens effect op de meridianen, waar volgens de leer van de acupunctuur, energie doorheen stroomt.

Aromatherapie
Aromatherapie is een holistische genezingsbehandeling met natuurlijke plantenextracten om de fysieke en emotionele gezondheid en het welzijn te bevorderen.

Wat gaan we doen/leren:

Hoe ademhaling te gebruiken tijdens je behandeling
Hoe je je tafel klaarmaakt met handdoeken / gereedschap / hoe je je mengsel van olie maakt en met welk materiaal je het opwarmt.
Welk soort olie te gebruiken en hoe het te gebruiken.
Hoe gebruik je je cupping / de pauzetijd van de zuignappen op het lichaam en de massage met de cups op het lichaam
Hoe een energiemassage te starten
Shiatsu-technieken aan het begin en het einde van de massage
Juiste houding tijdens massage
Speciale voorzorgsmaatregelen
Belangrijk hulpmiddel zowel ziektepreventie als behandeling van ziekten.
En alle tips voor het geven van uitstekende therapie.
De therapie begint wanneer uw klant uw praktijk binnenkomt en hoe deze wordt verwelkomd.

Tijd: 9.30 – 16.30 uur
Locatie: Expo Hoevelaken, Koninginneweg 1
Kosten: €120,- voor 1 dag en er komt voor het materiaal € 57,- bij voor sileconen cups, olie en een olieverwarmer, die je mag houden, zie afbeelding hieronder.
Weetje: kom in comfortabele kleding, breng je eigen lunch en drinken mee.
Neem ook 3 grote handdoeken mee.
Min. aantal deelnemers op 1 februari om door te gaan met trainen: 4
Diploma na afloop: ja